Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: VIK vände 0-2 till 4-2 på bortaplan

11 december 2021 09:00
Matchrapport

VIK släppte återigen upp Vita Hästen till en 2-0 ledning innan man vände på matchen och vann med 2-4! Stor matchhjälte blev Myles Powell som gjorde tre mål. Det sista målet gjordes i tom bur av William Wiå som utnyttjade att hemmalaget plockade ut målvakten.


Det började tufft för VIK borta mot Hästen. Redan efter 47 sekunder small det bakom Henrik Lundberg i VIK-målet. Ett kanske inte helt otagbart men kanske var han skymd när Marcus Eriksson sköt i krysset. Vita Hästen var det bättre laget till en början och även 2-0 ska komma när Rihards Marenis styr in pucken förbi Lundberg. Inte lätt för honom men Marenis fick stå alldeles för ensam framför mål för att det ska vara godkänt av VIK.

VIK tog timeout och efter det blev det lite bättre fart på de vita. Dock är det nära 3-0 när pucken dansar på mållinjen innan Lundberg fick tag i pucken. Med drygt tre minuter kvar så reducerade VIK genom Myles Powell när pucken med lite flyt gled över mållinjen in i mål till 1-2!

I andra perioden kom inte McKenzie till spel då han gjorde illa sig i första perioden. Som det verkar kommer han inte kunna vara med i morgon söndag mot Björklöven. VIK gör en mycket bättre andraperiod än den första. Man skapade några bra chanser men utan att få utdelning. Vita Hästen tvingades till timeout efter drygt sju minuter. De kom ut lite bättre efter det några minuter men Västervik tog snart över matchen igen och var det bättre laget.

VIK skulle också få utdelning till slut. Myles Powell gjorde sitt andra mål för kvällen när han direktsköt på Supinskis passning. Wilde hade också en puck i målramen tidigare i perioden. Det var också riktigt nära 2-3 efter fint spel där Jens Holmström var sist på pucken men Myrenberg gjorde en strålande räddning.

I tredje perioden var det mycket fram och tillbaka där chanserna avlöste varandra. Bl.a. hade hemmalaget ett två mot ett läge som man inte kunde utnyttja, Wilkins tappade pucken när han skulle lägga in pucken i mål.

Det var en juste match och första utvisningen kom inte förrän efter knappt halva tredje perioden. Det var Max Krogdahl som lite oturligt fick upp klubban i ansiktet på Wilkins vid en tackling. Två minuter på botbänken och det var ett bra powerplay som Hästen visade upp men utan att lyckas göra mål.
Även VIK skulle tillslut få spela powerplay med 1:38 kvar av tredje perioden. 40 sekunder senare låg pucken i mål bakom Jesper Myrenberg och det var Myles Powell som stänkte dit sitt tredje mål för kvällen. Vita Hästen försökte få till en kvittering med utplockad målvakt och men det utnyttjade William Wiå istället som från egen zon lade in pucken i tom bur!

Myles Powell hade en bra kväll. Tre mål från hans klubba (Foto: Joakim Ahlström)

Kedjan med Powell, Supinski och McKenzie/Liljegren (Liljegren ersatte McKenzie) var den som skapade mest tryck på hemmalaget och Henrik Lundberg var stabil i målet, bara för att lyfta fram några ikväll där hela laget gjorde en bra insats, förutom kanske första perioden, när man vann mot Vita Hästen för tredje gången den säsongen. I alla tre matcherna har också Vita Hästen haft ledningen med 2-0! Starkt att vända!

Ny match i morgon söndag mot Björklöven i Plivit Arena! Köp din biljett nu här på sidan och glöm sedan inte att ta med vaccinationsbevis och legitimation.

Tabellen efter 24 omgångar

Nästa match