Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: 3-2 vinst mot BIK Karlskoga i sudden

9 december 2021 07:01
Matchrapport

Bortamatchen mot BIK Karlskoga slutade med vinst efter förlängning. Matchen slutade 2-3, efter att VIK haft en ledning med 2-0, och det var Skyler McKenzie, Brett Supinski och Viktor Liljegren som gjorde målen.


En ganska jämn förstaperiod där VIK fick en tuff start med utvisning redan efter tre! (3) sekunder för en felaktig tekning. 3:40 drog VIK på sig ytterligare en utvisning när Wilde tryckte till en hemmaspelare i ryggen. VIK kunde dock hålla undan för att sedan ta ledningen genom hete Skyler McKenzie när han på en tekningsvariant skjuter pucken förbi Volden i BIK-målet. Myles Powell är det som passar fram till målet.

Skyler McKenzie inleder målskyttet när han gör sitt 13:e mål i VIK-tröjan (Foto: Tobas Eriksson)

I andra perioden utökar VIK sin ledning till 0-2. En BIK-spelare ramlar i mittzon och Erik Gustafsson kan lägga fram pucken till Powell som styr den vidare till McKenzie som tar upp pucken på vänsterkanten och slår sedan en perfekt passning till Supinski som bara har att slå pucken i tom bur! Tyvärr kan inte VIK hålla undan perioden ut utan Karlskoga kan reducera efter ca 15 minuters spel. En tilltrasslad situation efter tekning, så slås pucken undan framför Henrik Lundberg när han ska blockera pucken. Den hamnar hos David Lilja som bara har att slå in pucken i mål.

Efter målet får hemmalaget extra energi och pressar tillbaka VIK som blir tröttare och tröttare då det är långt till avbytarbåset. Tufft och hårt spel på gränsen till det otillåtna men VIK håller undan och har ledningen inför tredje perioden.

I tredje perioden ska det avgöras. Viktor Liljegren skapar sig ett friläge men får inte till avslutet riktigt sedan har Bodie Wilde en puck i ribban som videogranskades. Sedan får VIK chansen att avgöra matchen i powerplay men istället är det hemmalaget som kvitterar till 2-2!

Powerplay spelet fortsätter att gå dåligt för VIK. BIK har inga svårigheter att försvara sig. Liljegren får ytterligare ett friläge när han får pucken till skänks av en BIK-back men avslutet tar i stolpen. Även William Wiå har en puck i ribban som inte är långt bort att hitta in. 2-2 efter full tid och matchen ska avgöras i förlängning.
I slutsekunden tacklar Max Krogdal en hemmaspelare som blir sur och protesterar hos domare som slutar med att han själv blir utvisad.

Viktor Liljegren har precis avgjort matchen i förlängning. (Foto: Tobas Eriksson)

VIK får inleda med en man mer i två minuter i förlängningen. BIK drar på sig ytterligare en utvisning och under den avvaktande utvisningen avgör till slut Viktor Liljegren med ett snyggt avslut och två poäng till Västervik.

Tabellen just nu

Nästa match