Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Troja-Ljungby
TRO

Matchrapport: VIK tog tre viktiga poäng mot Troja och bröt förlustsviten

25 november 2021 07:30
Matchrapport

VIK tog en viktig seger mot Troja/Ljungby på onsdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 4-2 efter bl.a. två mål i powerplay. SHL-lånet Viktor Liljegren prickade in två mål och en assist.


VIK tog en viktig seger mot Troja/Ljungby på onsdagskvällen när man vann med 4-2. I och med vinsten bröt man en tråkig förlustsvit på fem matcher medan Troja förlängde sin.

Glädjande till matchen var att Brett Supinski gjorde comeback efter skada och hamnade också i matchprotokollet med en assist på 1-1 målet i powerplay.

Det började inte så bra för hemmalaget då Troja efter ca fem minuter kunde ta ledningen med 0-1 genom Joakim Hillding.
Ett par minuter senare får VIK spela powerplay och det utnyttjar VIK och kvitterar och det är Viktor Liljegren som gör sitt första mål för kvällen, assist på Supinski och Green.
Halvminuten senare tar VIK ledningen med 2-1 och det är Marcus Westfält som distinkt sätter 2-1 vid första stolpen, fint framspelad av Johannesen och Liljegren.

Andra perioden vinner bortalaget med 0-1 men VIK har också lägen att göra mål. Bl.a. en puck i stolpen av Alfred Barklund.

Efter tre minuter in i tredje perioden tar VIK tillbaka ledningen när Viktor Liljegren blir framspelad av Johannes Johannesen och gör 3-2.
Med drygt sex minuter kvar utökar VIK sin ledning genom Victor Öhman som prickskjuter in 4-2 i powerplay som också blir slutresultatet.
Troja drar sedan på sig en interference och en roughing som kvittades då Westfält också bråkade lite, så VIK fick spela fem mot fyra, men Troja plockar målvakten och chansar att spela fem mot fem för att försöka få till en reducering men utan att lyckas få till något.

Matchvärd

Viktor Liljegren två mål i matchen mot Troja (Foto: Ilkka Ranta IR-Foto)

Intervjuer med Supinski, Johannesen och Öhman