Hemma
Västerås
VIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: VIK nollades i Västerås

18 november 2021 07:30
Matchrapport

VIK lyckades inte hoppa upp på vinnarspåret igen. På onsdagskvällen kom lagets tredje raka förlust då Västerås segrade med 4-0 efter periodsiffrorna 1-0, 1-0, 2-0. I en match där hemmalaget vann rättvist.


Västerås fick chansen att ta ledningen tidigt i matchen då laget tilläts spela en man mer på banan då en VIK:are satt utvisad. Trots hårt tryck så klarade VIK av det numerära överläget i en period som inleddes med böljande spel. Ju längre perioden led desto mer tog hemmalaget över och med bara 30 sekunder kvar kom också ledningsmålet till 1-0 i numerärt överläge.

Den andra perioden blev jämnare spelmässigt men VIK hade svårt att skapa några hetare lägen. Bästa möjlighet för Västervik hade Alexander Hilmerson på ett friläge. Sekvenserna senare så utökade Västerås sin ledning till 2-0 efter 16:12 på vilket också var resultatet efter två spelade perioder.

VIK jagade för reducering i tredje perioden och man fick möjligheten i numerärt överläge efter sex minuter. Dessvärre utan framgång. Den önskade anstormningen avslutningsvis uteblev för VIK och med drygt sex minuter kvar av den tredje perioden så utökade istället Västerås till 3-0. Det kom också ytterligare ett hemmamål innan matchen var över. I sista minuten kom 4-0 vilket också blev slutresultatet i en match där Västerås vann rättvist och där det syntes att flera tongivande VIK:are var frånvarande.

Edvin Olofsson hade att göra mellan stolparna. (Foto: Jakke Röntynen)

Tabellen

I och med förlusten så halkade VIK ner till en sjunde plats i tabellen.

Nästa match

Nya tag på fredag då Tingsryds AIF kommer till Plivit Arena. I den matchen bjuder välvilligare privatpersoner och företag publiken på fri entré. Passa på att köp en sittplats för endast 60kr och heja fram laget tillbaka på vinnarspåret igen.

Köp din biljett här