Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MoDo
MoDo

Matchrapport: VIK Förlust mot Modo i övertid

27 oktober 2021 08:45

VIK forsätter plocka poäng och vara svårslagna när man på tisdagkvällen fick med sig 1 poäng i hemmaförlusten med 3-2 efter övertid mot Modo.


Innan matchen hyllades Joakim Hagelin som spelade sin 500:e match i HockeyAllsvenskan förra veckan av representanter från HockeyAllsvenskan..

VIK kom ut starkt mot Modo och hade övertaget i matchen till en början men gästerna från Ångermanland växte in i matchen och man skulle också ta ledningen efter ca 15 minuter av första perioden i en snabb omställning där Eric Karlsson säkert sätter pucken bakom en chanslös Edvin Olofsson i VIK målet.

VIK skulle dock resa sig tämligen omgående för innan periodvilan skulle kvitteringen komma när Josh Wilkins stod för en läcker prestation som avslutades med ett klassavslut i nättaket.

I den andra perioden skulle VIK ha det mesta av spelet vilket skottstatistiken 17-6 till hemmalaget vittnade om. Dock var dom riktigt farliga målchanserna ganska lätträknade. Bäst läge hade Skyler McKenzie men Tex Williamsson i Modo målet stod för en riktig fin räddning.

Modo skulle göra det enda målet i andra perioden och det gjorde man tidigt i perioden efter VIK slarvat i försvarspelet.

Notabelt var att VIK fick chansen i powerplay vid flera tillfällen i andra perioden utan göra mål. Däremot var powerplay spelet ganska så bra.

I sista perioden skulle Modo på ett bra sätt stänga ner VIK och det kändes ju längre perioden gick som att bortalaget skulle få med sig alla tre poäng men VIK ville annat och Jens Holmström kunde bomba in 2-2 kvitteringen med 7 minuter kvar efter att ha tagit tillvara på slarv i Modo försvaret.

Efter det är VIK närmast tre poäng och segern, bland annat hade Skyler McKenzie ett jätte läge med 2,5 minut kvar av matchen med Tex Williamsson som var riktigt bra ville annat. Matchen gick till övertid.

Precis som senaste hemmamatchen drabbades VIK av utvisning i slutet av matchen vilket gjorde att Modo fick chansen i powerplay i övertiden. Det utnyttjade man genom David Bernhardt som skickade in segerpucken och 2 poäng till Modo.

VIK var värda mer än 1 poäng denna kväll men desvärre så är man lite för inneffektiva.

Publiken i Plivit Arena bjöds på en jämn och spännande match.

(Foto: Ilkka Ranta IR-Foto)

Joakim Hagelin firades här av representanter från HockeyAllsvenskan.

(Foto: Ilkka Ranta IR-Foto)

Tisdagens Matchvärd

Tabellen

I och med 1 poäng återfinns VIK på femteplats i Tabellen. VIK har en match mer spelad än dom flesta lagen.

Nästa match