Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Väsby
VSB

Matchrapport: VIK förlorade igen mot Väsby

27 januari 2021 22:00
Matchrapport

VIK förlorade hemma mot Väsby med 2-3 efter en mindre bra insats. Trots flera chanser i power play lyckades man inte få in något mål idag. VIK:s målskyttar var Jacob Bjerselius och Oskar Pettersson. De två och Gilbert Gabor var den kedja som var bäst idag.


Första perioden börjar illa för Västervik då man åker på en utvisning för sex man redan efter 48 sekunder. Bra boxplay spel dock.

Drygt sex minuter in i perioden tar VIK ledningen lite turligt när Jacob Bjerselius slår in pucken framför mål från bakom förlängda mållinjen. Pucken tar på målvakten och in i mål. Tyvärr kommer kvitteringen direkt. Det är Tobias Lindberg som får tag i pucken i en tilltrasslad situation som får in pucken bakom Marmenlind.

VIK återtar ledningen genom Oskar Pettersson som tar tillvara en retur från Väsbys nya målvakt, Andreas Bernard. Två mål som han nog inte var helt nöjd med.

Andra peridoen börjar VIK i numerärt överläge men man lyckas inte alls. Istället kvitterar Väsby några minuter senare, med ett skott från blå där Marmenlind är skymd.

Efter halva andra perioden visas en Väsby-spelare ut för en fasthållning men istället för mål av hemmalaget så tar Väsby ledningen i en kontring där Henrik Rommel styr in pucken förbi Marmenlin som inte hinner med.

En mindre bra period av hemmalaget som man förlorar med 0-2.

I tredje perioden har VIK en puck i mål men som döms bort helt rätt för hög klubba av Hagelin. Närmare än så kom inte VIK idag. Väsby håller undan och tar sin tredje 3-poängare på VIK.

Nya tag på fredag och lördag när det back to back mot Vita Hästen.

Tyvärr dåligt med statistik idag på swehockey pga fel på någon server

Matchvärd