Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchrapport: Vinst i övertid mot Almtuna

10 december 2020 08:15
Matchrapport

VIK kunde vinna på onsdagskvällen mot Almtuna men det krävdes övertidsspel för att avgöra och det var Oskar Drugge som blev matchvinnare och gav VIK två viktiga poäng på kontot.


VIK som på onsdagskvällen mötte Almtuna, ett annat lag som överraskat hittills denna säsong.

VIK skulle få en tuff start när man började ganska trevande och Almtuna var inte sena att uttnyttja de när man redan efter några minuter tog ledningen och fick en smakstart på matchen.

VIK skulle dock komma tillbaka och efter halva perioden spelad kunde Marcus Westfällt kvittera efter han snappat upp ett felpass av en Almtunaspelare och skickat in pucken bakom en chanslös almtunamålvakt.

Om första perioden var ganska jämn så var det VIK som tog tag i matchen i den andra perioden. Man fick långa anfall mot Almtuna som hade det tufft med VIK:s snurr i anfallszon.

Rättvist skulle också VIK göra 2-1 efter ytterligare ett slarv av gästerna sedan VIK satt hård press, Oskar Pettersson tar tillvara på det och gör sitt första mål för säsongen!

Att VIK inte lyckas göra mer än ett mål i andra perioden är det enda som är dåligt för det är VIK som är bättre och för matchen.

I den sista perioden lyckas Almtuna få tillbaka lite av spelet samtidigt som VIK försöker hålla tätt bakåt. Det ser ut att lyckas men med mindre än fyra minuter kvar av matchen kan Almtuna kvittera.

Matchen går till övertid och där får VIK chansen i powerplay och det utnyttjar Oskar Drugge när han från blå skjuter segern och två poäng till VIK.

Matchstatistik

Tabellen efter onsdagens match

VIK:arna ligger nu på en femte plats i den haltande tabellen.

Nästa match

Nästa match är på lördag kl 15.00 mot AIK på Hovet.

Intervjuer

Matchvärd