Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: VIK poänglöst mot Almtuna

5 januari 2021 07:35
Matchrapport

Det blev dessvärre inga poäng för VIK:arna mot Almtuna på måndagskvällen. Vinstraden stannade på tre för Västerviks IK. Almtuna blev en för svår nöt att knäcka och hemmalaget kunde slutligen segra med 5-3 efter att ha gjort sista målet i öppen bur. Periodsiffrorna skrevs till 1-2, 1-0, 3-1.


VIK:arna skulle dock få en drömstart på matchen. Den är inte ens tre minuter gammal när Erik Gustafssons skott från blålinjen passerar Erik Hanses i hemmakassen. I mittendelen av perioden skulle dock kvitteringen komma. VIK återtog dock ledningen till 1-2 med bara 27 sekunder kvar av första perioden. Målskytt: Michael Kapla.

Den andra perioden är inte heller den gammal innan ytterligare mål skulle komma. Almtuna kvitterar VIKs ledning till 2-2 i spel i numerärt överläge. Almtuna är sedan laget som har mest puckinnehav men VIK visar upp ett bra försvarspel och det skulle vara lika på två inför sista perioden.

Väl där får VIK två tidiga mål emot sig och uppförsbacken blir för brant denna kväll. Man lyckas visserligen reducera till 3-4 genom Viktor Liljegren men närmare än så kommer man inte. Almtuna gör sedan 3-5 i öppen bur, vilket också blir slutresultatet. En match där laget inte riktigt kommer upp i den nivån vi sett tidigare.

Tabellen efter måndagens match

VIK:arna ligger nu på sjätte plats i den haltande tabellen.

Nästa match

Nya tag för VIK redan på onsdag 6/1. Då spelar laget hemma mot Södertälje SK. Ett Södertälje som på måndagskvällen vann mot Vita Hästen efter ett straffavgörande.