Hemma
Mora
MIK
Borta
Västervik
VVIK

Matchrapport: VIK vinner efter förlängning med 3-4 mot Mora borta

3 oktober 2020 20:40
Matchrapport

VIK vinner även andra matchen i uppstarten av HockeyAllsvenskan 2020/2021. Kvällens match slutar 3-4 efter förlängning sedan Michael Kapla kunde sätta fyran i nätet bakom Matteus Ward. Fint förarbete av Gerry Fitzgerald. Övriga målskyttar för Västervik var Jacob Bjerselius, Viktor Liljegren och Gerry Fitzgerald.


Första perioden slutar 1-1 efter mål av Jacob Bjerselius som snor pucken av en moraspelare i mittzon och fri med målvaken sätter pucken i nättaket.

Lite senare kvitterade Mora på en styrning som videogranskades.

Åtta minuter in i andra perioden tar VIK tillbaka ledningen i powerplay. Viktor Liljegren styr in Axel Jonsson Fjällbys skott. En och en halv minut senare utökar VIK ledningen till 1-3 genom Gerry Fitzgerald, som också står sig perioden ut. Det är dock nära ytterligare mål i perioden men båda målvakterna spelar bra.

Mora får chansen att komma ifatt när VIK drar på sig två utvisningar och får spela fem mot tre i drygt en minut. Bra box dock av VIK och bra målvaktsspel av Marmenlind.

I tredje perioden är det Mora som gör målen varav ett i powerplay. Matchen slutar 3-3 efter ordinarie tid och ska avgöras i förlängning. Mora tar tag i taktpinnen och skapar några småchanser. Sedan är det iktigt nära att först Liljegren avgör i förlängningen men Matteus Ward räddar och därefter får Hagelin en fin passning av Liljegren som är riktigt nära att göra sitt 100:e mål, men Ward stoppar även det skottet! Men i anfallet efter är det Michael Kapla som avgör efter fint förarbete av Fitzgerald. En rättvis seger sett över 65 minuter.

Karlin till C More: – Vi försökte stänga ner i tredje perioden men vi lyckades inte. Vi får vara nöjda med två poäng som ju är bättre än en men vi skulle vilja haft med oss tre givetvis.

Mora IK - Västerviks IK 3 - 4 (1-1,0-2,2-0,0-1) OT

Skott: 27-32

Spelarpoäng:

Gerry Fitzgerald 1+1

Michael Kapla 1+1

Axel Jonsson Fjällby 0+2

Jacob Bjerselius 1+0

Viktor Liljegren 1+0

Ludvig Jardeskog 0+1

Fullständig statistik från Swehockey

Nästa match