Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Karlskoga
BIK

Så ställer VIK upp i hemmamatchen mot Karlskoga på fredagskvällen

14 februari 2020 17:08
Inför match

HockeyAllsvenskans 46:e omgång innebär att Västerviks IK tar emot BIK Karlskoga i Plivit Arena på fredagskvällen. Här ser du hur VIK ställer upp laget och här hittar du alla livelänkar som du behöver om du tvingas följa matchen på distans, istället för från läktaren där du kan göra skillnad. I VIK:s mål står Arvid Ljung, medan Adam Åhman öppnar båsdörren. Bland utespelarna är det stora förändringar eftersom både Darren Nowick och Adam Plant har lämnat laget, medan backen Viktor Näslund har anslutit. Här kan du läsa allt om laget och om VIK:s hyllning till Mikael von der Geests minne före nedsläpp.


Dags för en ny hemmaamatch i HockeyAllsvenskan när Västervik har tar emot BIK Karlskoga i Plivit Arena för omgång 46 av HockeyAllsvenskans 52 på onsdagskvällen. Matchen kommer att inledas med att Västerviks IK hedrar en av klubbens allra största spelare, Mikael von der Geest, som dog förra veckan. Kom i tid, sitt gärna på din plats 18.50, för att inte missa eller störa ceremonin och tysta minuten före nedsläpp.

Senast VIK mötte Karlskoga var borta den 28 december, en match som VIK förlorade med 4-3 efter straffar. Det var en match där VIK:s defensiv nästan helt stängde ner BIK:s giftiga anfallare, men Karlskoga kunde ändå kvittera i slutsekunden för att sedan ta hem straffläggningen.

Innan dess har lagen vunnit varsin match, dels 13 november i en övertidsseger för VIK i Plivit Arena med 2-1 och dels den närmast katastrofala förlusten 4 oktober i Nobelhallen med 9-1.

BIK:s senaste senaste match i måndags var borta mot Timrå IK, en match man förlorade med 4-0. Dessförinnan har laget tio poäng på de senaste fem matcherna.

BIK Karlskoga ligger på plats 4 i HockeyAllsvenskan efter 45 spelade matcher, med 85 poäng. Laget har tagit 28 segrar. Västervik ligger på plats 9, med 58 poäng och 20 segrar, varav 13 efter full tid.

BIK Karlskoga har precis gjort klart med en storebror till en gammal VIK-bekanting. Grums poängproducernade anfallare Pelle Hedlund - storebror till Micke Hedlund som spelade i VIK förra säsongen - är klar för spel i BIK resten av våren. Han gör debut ikväll.

VIK:s powerplay har resulterat i mål i 20,95 % av utvisningarna, medan BIK:s PP har imponerande 29,35 %. VIK:s boxplay har hållit nollan 82,68 % av utvisningarna och BIK har 76,28 % som motsvarande siffra.

Bäst i HockeyAllsvenskans poängliga i Karlskoga är Robin Carlsson på hela 49 poäng (24+25) poäng och Fredrik Forsberg tätt därefter på 45 (28+17). Forsberg är för övrigt bäste målskytt i hela Hockeyallsvenskan med 28 mål. VIK:s bästa poänggörare är de båda amerikanska anfallsspelarna Rob Bordson på 34 poäng (10+24) och Darren Nowick som nu rest till Skellefteå på nya äventyr på 33 poäng fördelade på 8+25.

I BIK Karlskoga har Tim Juel stått 24 av 43 matcher med siffrorna: 90,99 % SVS / 2,61 GAA. Henrik Lundberg har stått 24 av 45 matcher och har 89,98 % SVS / 2,90 GAA.

I VIK står Arvid Ljung i kassen. Adam Åhman har stått tio matcher med siffrorna 88,10 % SVS / 3,48 GAA. Arvid Ljung har stått sju matcher i VIK och har siffrorna: 91,92 % SVS / 2 GAA.

Eftersom VIK har en del spelarflyttar (Plant och Nowick ut, Näslund in) så är det många nya formationer i laget ikväll. Karlin och Johansson formerar laget så här:

Västerviks IK:s trupp

Målvakter:

30 Arvid Ljung

Back up: 1 Adam Åhman

Backar:

58 Kim Johansson - 42 Oskar Drugge

16 Viktor Näslund - 44 Erik Ullman

14 Erik Gustafsson - 7 Niklas Folin (C)

Forwards:

20 Peter Krieger - 19 Rob Bordson (A) - 88 Ken Jäger

46 Erik Nyström - 10 Lukas Wernblom - 91 Tim Wahlgren

28 Emil Alba (A) - 70 Jacob Bjerselius - 65 Victor Wänghult

40 Erik Aterius - 9 Marcus Westfält - 49 Oskar Pettersson

Utanför truppen

47 Henrik Malmström, 21 Victor Öhman (A) och 90 Samuel Ward

Fakta om lagen

HockeyAllsvenskans matchguide inför fredagens matcher: "Viktiga matcher kring strecken"

Game preview Swehockey Västerviks IK - BIK Karlskoga

Allt det senaste om VIK hos VT

Följ matchen live

Matchfakta

Stats Swehockey Västerviks IK - BIK Karlskoga

Matchen live i radio och TV

Sändningen på C More börjar på C More Live 3 och Cmore.se klockan 18.55, öppna den här

Matchen direktsändas av Sveriges Radio med start klockan 18.55, kommentator Patrik Wirengård

Matchen i text

Liverapportering av matchen på vt.se, start kl 18.45

Hela omgången i text

HockeyAllsvenskan om dagens matcher