Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MODO
MODO

Så ställer VIK upp hemma mot MODO på lördagskvällen

25 januari 2020 16:00
Inför match

HockeyAllsvenskans 40:e omgång innebär att Västerviks IK tagit emot MODO Hockey för hemmamatch på lördagskvällen. Här ser du hur VIK ställer upp laget och här hittar du alla livelänkar som du behöver om vill följa matchen på distans. I VIK:s mål står Arvid Ljung och Adam Åhman öppnar båsdörren. Bland utespelarna är det samma formationer som på segermatchen mot Södertälje i onsdags, bortsett från att Henrik Malmström är skadad och saknas ikväll, vilket ger två nya backpar.


Dags för en ny hemmamatch i HockeyAllsvenskan när Västervik har tagit emot topplaget MODO Hockey för match i Plivit Arena på lördagskvällen.

Senast VIK mötte MODO var borta i Örnsköldsvik den 4 december, en match som VIK vann på ett imponerande sätt med 1-4 efter att Victor Öhman blivit historisk och gjort alla fyra målen.

Modo vann förra mötet i Plivit Area den 27 oktober, en match som slutade 4-5.

Lagen möttes också i höstens premiärmatch i HockeyAllsvenskan, en match som VIK vann i Örnsköldsvik med 2-3 efter övertidsavgörande signerat Peter Krieger och ett konstmål av Erik Nyström.

MODO Hockeys senaste match i onsdags var hemma mot BIK Karlskoga, en match man vann med 4-2, matchen innan dess var en 0-3-seger mot Tingsryd borta förra fredagen.

MODO ligger tvåa HockeyAllsvenskan efter 39 spelade matcher, med 87 poäng. Laget har tagit 28 segrar, noterbart är att de inte vunnit någon match efter övertid eller straffar. Västervik ligger på plats 11, med 47 poäng och 16 segrar.

Bäst i HockeyAllsvenskans poängliga i MODO är Jonathan Johnsson på en imponerande andraplats med 56 (21+35) poäng, före tidigare VIK-målsprutan Patrik Karlkvist på 46 (21+25). VIK:s bästa poänggörare är de båda amerikanska anfallsspelarna Darren Nowick med 29 poäng (7+22) och Rob Bordson på 28 poäng (9+19).

I MODO har målvakten Erik Hanses (91,15 % SVS / 2,27 GAA) stått de fem senaste matcherna, så kanske dags för Linus Lundin (90,85 % / 2,44) att stå mot sitt gamla lag ikväll.

I VIK finns Arvid Ljung i mål (med fina siffrorna 94,5 % SVS och 1,5 GAA på de fyra matcherna han stått i kassen i VIK).

Samma formationer bland utespelarna ikväll som i onsdagens seger mot Södertälje, bortsett från Henrik Malmström nu är skadad och Kim Johansson tar hans plats i andra backpar. Kims plats i tredje backpar tas av Niklas Folin.

Karlin och Johansson formerar laget så här:

Västerviks IK:s trupp

Målvakter:

30 Arvid Ljung

Back up: 1 Adam Åhman

Backar:

8 Adam Plant - 42 Oskar Drugge

58 Kim Johansson - 44 Erik Ullman

14 Erik Gustafsson - 7 Niklas Folin (C)

11 Brandon Burlon

Forwards:

88 Ken Jäger - 19 Rob Bordson (A) - 26 Darren Nowick

46 Erik Nyström - 10 Lukas Wernblom - 20 Peter Krieger

40 Erik Aterius - 9 Marcus Westfält - 49 Oskar Pettersson

28 Emil Alba (A) - 70 Jacob Bjerselius - 65 Victor Wänghult

Utanför truppen

47 Henrik Malmström, 21 Victor Öhman (A) och 90 Samuel Ward

Fakta om lagen

HockeyAllsvenskans matchguide inför lördagens matcher: "Vem tar poängkommandot?"

Game preview Swehockey Västerviks IK - MODO Hockey

Allt det senaste om VIK hos VT

Följ matchen live

Matchfakta

Stats Swehockey Västerviks IK - MODO Hockey

Matchen live i radio och TV

Sändningen på C More börjar på C More Live 4 och Cmore.se klockan 17.55, öppna den här

Matchen direktsändas av Sveriges Radio med start klockan 17.55, kommentator Patrik Wirengård

Matchen i text

Liverapportering av matchen på vt.se, start kl 17.45

Hela omgången i text

HockeyAllsvenskan om dagens matcher