Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Så ställer VIK upp mot MODO borta på onsdagskvällen

4 december 2019 17:19
Inför match

HockeyAllsvenskans 26:e omgång – halva serien är spelad – innebär att Västerviks IK har rest till Örnsköldsvik för bortamatch mot MODO Hockey på onsdagskvällen. Här ser du hur Västerviks IK ställer upp laget och här hittar du alla livelänkar som du behöver om du vill följa matchen på distans. VIK:s målvakt Ádám Vay är skadad, precis som Samuel Ward och därför står Visby/Romas keeper Daniel Marmenlind i mål. Victor Wänghult saknas i VIK på grund av skada. Dan Pettersson är återkallad till Linköping HC.


I onsdagens bortamatch ställs tiondeplacerade Västerviks IK mot MODO Hockey på tabellens tredjeplats. MODO har en väldigt bra period bakom sig, men också två förluster på de fem senaste matcherna.

VIK förlorade fredagens bortamatch mot Mora med 3-1 och sista målet satt i tom bur i kvitteringsjakt. Tyvärr skadades ungerske landslagsmålvakten Ádám Vay efter en påkörning i målet under matchen.

Senast VIK mötte MODO Hockey var hemma i Plivit Arena den 27 oktober i en tuff målrik förlust med 4-5. Lagen möttes även i Fjällräven Center i seriepremiären, en match som VIK vann med 3-4 efter övertid.

MODO ligger på plats 3 i HockeyAllsvenskan efter 24 spelade matcher, med 17 segrar och imponerande 53 poäng. Bäst i poängligan i hela serien är Jonathan Johnsson med 36 poäng, varav imponerande 24 är ass på 25 matcher. Även Patrik Karlkvist har stått för mycket poäng med 23 poäng på 25 matcher, på plats 11 i poängligan.

I mål tampas Linus Lundin och Erik Hanses om att greppa spaden. Lundin har släppt 2,31 mål per match och Wallin 2,41 och Lundin har 90,69% i räddningsprocent, medan Hanses 89,82% som facit.

I VIK saknas Ádám Vay, Victor Wänghult och Samuel Ward. Egne 19-årige juniormålvakten Alexander Skepp finns med och öppnar båsdörren och i mål står inlånade Daniel Marmenlind från Visby/Roma i HockeyEttan. Adrian Elefalk är tillbaka i truppen efter lån till Nyköping Gripen. Dan Pettersson har åkt tillbaka till Linköping i SHL. Även Erik Gustafsson har lånats ut, än en gång till Vimmerby för resten av VH:s grundserie.

Så här har firma Karlin och Johansson formerat laget:

Västerviks IK:s trupp

Målvakter:

30 Daniel Marmenlind

Back up: 1 Alexander Skepp

Backar:

58 Kim Johansson - 11 Brandon Burlon

8 Adam Plant - 7 Niklas Folin (C)

47 Henrik Malmström - 44 Erik Ullman

73 Alexis Binner

Forwards:

21 Victor Öhman (A) - 19 Rob Bordson - 26 Darren Nowick

28 Emil Alba (A) - 88 Ken Jäger - 46 Erik Nyström

10 Lukas Wernblom - 9 Marcus Westfält - 20 Peter Krieger

40 Erik Aterius - 70 Jacob Bjerselius - 49 Oskar Pettersson

79 Adrian Elefalk

Utanför truppen

30 Ádám Vay, 65 Victor Wänghult, 90 Samuel Ward, , 14 Erik Gustafsson (utlånad)

Fakta om lagen

HockeyAllsvenskans matchguide inför onsdagens matcher

Game preview Swehockey MODO Hockey - Västerviks IK

Allt det senaste om VIK hos VT

Följ matchen live

Matchfakta

Stats Swehockey MODO Hockey - Västerviks IK

Matchen live i radio och TV

Sändningen på C More börjar på C More Live 3 och Cmore.se klockan 18:55, öppna den här

Matchen direktsänds av Sveriges Radio, start kl 19:00, kommentator: Martin Palm

Matchen i text

Liverapportering av matchen på vt.se, start kl 18.45

Hela omgången i text

HockeyAllsvenskan om dagens matcher