Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Västervik
VVIK

Så ställer VIK upp mot Tingsryd borta på måndagskvällen

11 november 2019 17:00
Inför match

HockeyAllsvenskans nittonde omgång (och artonde match) innebär att Västerviks IK har rest till Tingsryd för match mot TAIF på måndagkskvällen. Här ser du hur Västerviks IK ställer upp laget och här hittar du alla livelänkar som du behöver om du vill följa matchen på distans. VIK fortsätter med Samuel Ward i kassen. Ken Jäger är tillbaka från schweiziskt landslagsäventyr i Tyskland och Erik Nyström är fortsatt skadad.


VIK förlorade klart senast man spelade mot Kristianstad förra söndagen och har ägnat veckan åt en del hård träning. Ken Jäger har dessutom kryddat helgen med blixtinkallning till schweiziska landslagets turnering Deutschland Cup i Krefeld där han spelade två landskamper.

Tingsryd har inlett säsongen OK och ligger före nedsläpp på en bra åttondeplats i tabellen efter 5 vinster och 22 poäng på 17 matcher. I lagets poängproduktion sticker Anton Svensson, Gustav Olhaver och Felix Olsson ut med tio och nio poäng. Svensson som vi minns från försäsongens sista match då han stod för ett trolleritrick i den högre skolan när han sköt 0-2-målet på volley mellan sina egna ben.

I mål har klubbens 24-årige målvakt Andreas Ljunggren stått elva av 17 matcher hittills under serien, med drygt 3 insläppta mål per match och strax över 90% räddningsprocent som facit.

I VIK har det hänt en del med truppen sedan laget senast spelade, både unge backen Anton Sundin och amerikanske forwarden Jake Randolph har lämnat klubben. Erik Nyström är fortfarande skadad efter en huvudtackling mot Almtuna. Henrik Malmström både spelade och stod för ett assist på söndagen utlånad till Tranås, när svartgula TAIF mötte Mörrum på hemmais i Stiga Arena.

Samuel Ward fortsätter i VIK:s mål och han har smugit upp i tabelltopp med fjärdeplats i båda individuella målvaktsligorna med 92,45% SVS och 2,07 GAA.

Det ska bli intressant att se om förstakedjan med Darren Nowick, Rob Bordson och Victor Öhman kan fortsätta producera starkt, inte minst i powerplay. Även backen Erik Ullman har sett väldigt pigg ut i offensiva spelet sista tiden.

Västerviks IK:s trupp

Målvakter:

90 Samuel Ward

Back up: 30 Ádám Vay

Backar:

58 Kim Johansson - 44 Erik Ullman

8 Adam Plant - 73 Alexis Binner

11 Brandon Burlon - 7 Niklas Folin (C)

14 Erik Gustafsson

Forwards:

21 Victor Öhman (A) - 19 Rob Bordson - 26 Darren Nowick

20 Peter Krieger - 10 Lukas Wernblom - 88 Ken Jäger

28 Emil Alba (A) - 9 Marcus Westfält - 49 Oskar Pettersson

65 Victor Wänghult - 70 Jacob Bjerselius - 79 Adrian Elefalk

40 Erik Aterius

Utanför truppen

47 Henrik Malmström och 46 Erik Nyström

Fakta om lagen

HockeyAllsvenskans matchguide inför måndagens matcher

Game preview Swehockey Tingsryds AIF - Västerviks IK

Allt det senaste om VIK hos VT

Följ matchen live

Matchfakta

Stats Swehockey Tingsryds AIF - Västerviks IK

Matchen live i radio och TV

Sändningen på C More börjar på Cmore.se klockan 18:55, öppna den här

Matchen direktsänds av Sveriges Radio med start kl 18.55, kommentator Johanna Dahlén

Matchen i text

Liverapportering av matchen på vt.se, start kl 18.45

Hela omgången i text

HockeyAllsvenskan om dagens matcher