Föreningsdomare

Alla hockeyklubbar har domare som dömer ungdomsmatcher för de egna yngre lagen, även Västerviks IK. Det råder stor brist på domare i svensk ishockey och därför pågår en rekryteringskampanj som syftar till att hitta nya domare från den stora svenska hockeyfamiljen.

För nästan alla hockeydomare är starten som föreningsdomare den normala vägen in på banan som kan leda vidare till större uppgifter. Det kan handla om  att bli distriktsdomare som reser runt i egna distriktet och dömer andra lags matcher, eller senare bli förbundsdomare, där vissa kan ha yrket hockeydomare som försörjning.

Vill du testa att bli hockeydomare?

Kontakta VIK:s DAIF:are (domaransvarig i förening) Jonny Torstensson direkt, så berättar han mer och fixar en plats på en domarutbildning så snabbt som möjligt. Välkommen!

Jonny Torstensson

DAIF:are, Västerviks Ishockey Klubb
Mejl: [email protected]

hockeydomare.se