Västerviks IK värvar målvakt

29 april 2021 12:00
Kontrakt

22-årige målvakten Edvin Olofsson är klar för spel i Västerviks IK nästa säsong. Kommer närmast från spel i AIK och Wings HC Arlanda. – En ung, intressant målvakt som jag tror kommer kunna utvecklas och bli en spännande målvakt, säger Gabriel Remelin, målvaktstränare i Västervik.


Edvin Olofsson, med HC Lidköping som moderklubb, spelade förra säsongen i AIK och var även utlånad till Wings HC Arlanda i HockeyEttan. Säsongen 19-20 var han med och spelade upp Väsby till HockeyAllsvenskan.

– Det känns fantastiskt kul att komma till Västervik. Det är en förening som jag fått otroligt bra referenser kring och det ska bli kul att jobba med "Gabbe" och vara en del av resan som Västervik påbörjat, säger Olofsson.

– Jag är en positionssäker målvakt med gott spelsinne och bra skridskoåkning. Man kommer även märka av min tävlingsattityd på träningarna, fortsätter han.

Olofsson har tidigare även spelat i Trångsund i HockeyEttan på seniornivå. Juniorhockey spelade han i norska Vålerengen och Mora IK.

– Edvin är en ung välskolad målvakt som har ett bra spelsinne och läser spelet bra. Hans styrkor i spelet är sin skridskoåkning och rörlighet i målet, säger Västerviks målvaktstränare Gabriel Remelin om nyförvärvet.

Edvin på Eliteprospect