Matchrapport: Vinst mot MODO med 4-1 borta!
Publicerad: 2019-12-05
Västerviks IK tar tre blytunga poäng borta mot MODO Hockey genom att vinna med 1-4 på onsdagskvällen. Det blev MODO:s andra förlust på hemmaplan den här säsongen, den första kom i allra första omgången mot just Västervik. Hetast ikväll var Victor Öhman som stänkte dit alla fyra målen, med det blev han historisk – ingen har någonsin gjort sitt lags alla fyra mål HockeyAllsvenskan tidigare. Även Daniel Marmenlind ska hyllas för en bra första insats i VIK-målet.

Sammanfattning

Första perioden

Första perioden går till VIK som är det bättre laget och som också skapar de flesta och bästa målchanserna. MODO skapar ett par chanser de också, men det är Västervik som skapar de vassaste.

Det är också VIK som tar ledningen i matchen då Rob Bordson från egen zon lägger ut pucken i mittzon till Victor Öhman som i en en mot en-situation skjuter ett skott på Hanses i MODO-målet som släpper retur. Öhman tar han om returen och lägger pucken i mål. Tid 6:19.

Med 3-4 minuter kvar av perioden skapar hemmalaget för första gången lite tryck mot VIK:s mål. Men det är VIK som är närmast ytterligare mål när Oskar Pettersson driver upp pucken i anfallszon och lägger sedan fram pucken till Ken Jäger som tyvärr inte lyckas få till avslutet.

Skott: 9-11

{!G}

Andra perioden

I andra perioden är det kanske inte VIK som är bäst spelmässigt, men det är ändå VIK som gör flest mål.

Först kvitterar dock MODO i powerplay sedan Victor Öhman visats ut för en hakning. En liten miss bakom mål gör att Johan Forsberg kan sno åt sig pucken och passa in framför mål där Kalle Jellvert håller sig framme och trycker dit pucken i nät bakom Danel Marmenlind.

VIK reducerar dock direkt, närmare bestämt 17 sekunder efter MODO:s mål, genom den nyss utvisade Victor Öhman som får en passning in i slottet och skjuter direkt.

Efter 12:20 får VIK chansen att spela powerplay och efter videogranskning utökar VIK ledningen till 3-1 genom Victor Öhman som alltså gör hattrick!

Det är nära reducering i slutet när Adam Tambellini kommer i ett friläge, men Daniel Marmenlind gör en bra räddning. Med knappa fem minuter kvar av andra perioden får VIK ytterligare ett PP men som inte resulterar i något mål.

Skott: 20-8

{!H}

Tredje perioden

I tredje perioden satsar MODO allt för att få till en reducering och redan efter 45 sekunder får de också chansen att spela powerplay, sedan Darren Nowick visats ut för en hög klubba.

VIK kan dock hålla undan och 23 sekunder efter att man blivit fulltaligt gör Victor Öhman sitt fjärde mål i matchen på ett direktskott på Rob Bordson delikata passning rakt igenom hela MODO:s zon!

VIK spelar av matchen på ett riktigt bra sätt. Många icing, men det störde MODO så pass mycket att man inte kom någonstans.

Sedan får VIK:s målvakt Daniel Marmenlind göra några riktigt bra räddningar också.

Skott: 15-4 Totalt: 44-23.

{!I}

Analys

VIK gör en rikigt bra match mot MODO. Bra effektivitet och en glödhet Victor Öhman samt en bra sista utpost i Daniel Marmenlind.

{!L}

VIK:s förstalina med Öhman, Rob Bordson (3 ass!) och Darren Nowick (2 ass!) är skillnanden idag.

Nästa match är Västerås IK hemma på lördag kväll Köp biljett redan nu!.

Redan på måndag är det dags för ny hemmamatch mot Södertälje SK, även de biljetterna är ute till försäljning

{!C}

Matchfakta

MODO Hockey - Västerviks IK 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

{!F}

Efter kvällens seger mot MODO klättrade VIK en placering mot topp 8 och MODO kunde trots förlusten behålla tredjeplatsen, men Timrå är bara en poäng bakom.