Spelarnytt: Västerviks IK har värvat amerikanske 25-årige backen Michael Kapla!

15 maj 2020 18:07
Kontrakt

Under fredagskvällen presenterade Västerviks IK ett spännande nyförvärv när amerikanske backen Michael Kapla, 25 år, blev klar för ett år i klubben. Michael Kapla är en storväxt, 183 cm lång och 92 kilo tung, tvåvägsback som spelade senaste säsongen i Toronto Marlies i AHL och i Newfoundland Growlers i ECHL. Michael Kapla ansluter till Västerviks IK i början av augusti.


Före säsongen i Toronto Marlies och Newfoundland Growlers har Kapla tre raka säsonger i AHL i klubbarna Binghamton Devils och Iowa Wild, samt faktiskt fem NHL-matcher i New Jersey Devils under sin sista collegesäsong 2016-17.

Collegehockey spelade Michael Kapla i U Mass-Lowell mellan 2013 och -17, bland annat ihop med VIK-bekantingen Niklas Folin. Ursprungligen kommer Kapla från Eau Claire i Wisconsin i USA där hockeykarriären också startade.

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson säger så här om sin senaste värvning:

- Michael är en tvåvägsback med bra spelsinne. Han är trygg med puck och bra på att fördela spelet. Det är en ledartyp både på och utanför isen.

- Det är en meriterad kille vi får in och som är i en bra ålder. Han kommer till Europa för att försöka etablera sig och tycker HockeyAllsvenskan är ett bra skyltfönster. Vi är glada att att kunna addera Michael in i vår spelartrupp och tror att han kommer kunna bli en nyttig spelare för oss nästa säsong, säger Emil Georgsson avslutande.

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

Daniel Marmenlind, målvakt, 22 år

Fabian Ilestedt, forward, 24 år

Anton Blomberg, forward, 24 år

Alexander Anderberg, back, 23 år

Saku Kinnunen, back, 25 år (SF)

Cody Bradley, center, 25 år (USA/Can)

Michael Kapla, back, 25 år (USA)

Kontrakterad ledare för säsongen 2020-21 (samt 2021-22 och 2022-23):

Mattias Karlin, huvudtränare

Michael Kaplas spelarprofil på Eliteprospects: