Matchrapport: Övertidsseger i Upplands Väsby
Publicerad: 2020-11-19
Västerviks IK är åter på vinnarspåret igen. Detta efter att man besegrat Väsby på onsdagskvällen. Det såg ut som att VIK skulle gå mot samtliga poäng men efter att ha tappat en tvåmålsledning så togs matchen till förlängning. Väl där kunde Jonathan Davidsson avgöra matchen efter dryga minuten. Slutresultatet skrevs till 2-3 efter att Joakim Hagelin, Axel Jonsson-Fjällby och Jonathan Davidsson gjort VIK:s mål.

VIK inledde matchen piggast och man tog också ledningen efter knappt sju spelade minuter. Joakim Hagelin sist på pucken. Väsby har också lägen att kvittera men närmare än ett ribbskott kommer inte hemmalaget i den första perioden.

När VIK:arna genom Axel Jonsson-Fjällby utökar ledningen till 0-2 efter drygt åtta spelade minuter i andra perioden så trodde nog många på tre poäng till Västervik.

Hemmalaget skulle få en gyllene chans att spräcka Daniel Marmenlinds nolla då laget tilläts spela fem mot tre i 1:35. Uppoffrande VIK:are reder dock ut situationen och 0-2 skulle vara resultatet inför tredje perioden.

När Väsby skulle få spela i numerärt överläge för fjärde gången denna kväll så kommer också reduceringen till 1-2. Detta efer åtta spelade minuter. Man har också bud på fler mål och en kvittering till 2-2 kommer när bara sex minuter återstod av tredje perioden.

Inga fler mål skulle komma under ordinarie matchtid och förlängningsspel väntade. Den blev bara dryga minuten gammal innan Jonathan Davidsson avgjorde till Västerviks favör.

Tabellen efter söndagens match

VIK:arna ligger kvar på en sjätteplats i tabellen efter onsdagskvällens övertidsseger.

Match igen på fredag 20/11 för Västerviks IK. Då kommer Björklöven till Plivit Arena. Där har VIK revansch att utkräva efter de två senaste nederlagen i Umeå tidigare under säsongen.