Kellen Jones är tillbaka i Västervik

30 juli 2020 11:00
Kontrakt

Västerviks IK har gjort klart med en nygammal spelare. 29-årige Kellen Jones återvänder till klubben efter att ha spenderat en säsong i Schweiz. – Vi är riktigt glada över att ha signat Kellen igen. Efter en liten inkörningsperiod senast så kom han igång rejält och blev en viktig spelare för oss, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.


Västerviks IK har gjort klart med en nygammal spelare. 29-årige Kellen Jones återvänder till klubben efter att ha spenderat en säsong i Schweiz.

– Vi är riktigt glada över att ha signat Kellen igen. Efter en liten inkörningsperiod senast så kom han igång rejält och blev en viktig spelare för oss. Kellen har nu byggt på sig ett år till av erfarenhet i Europa och med sin rutin kommer han betyda mycket för Västerviks IK nästa säsong, säger sportchefen Emil Georgsson.

Kellen Jones är 29 år gammal och är uppvuxen i provinsen British Columbia i västra Kanada. Juniortiden spenderade han i BCHL innan det blev fyra säsonger i den amerikanska collegehockeyn med Quinnipac. Efter det spelade han mestadels i AHL, med några perioder i ECHL innan det var dags för spel i Europa.

2018-19 spelade Kellen Jones i Västervik och svarade för 30 poäng på 52 matcher. Förra säsongen var han alltså i Schweiz med NLB-laget HC Thurgau och gjorde 26 poäng på 36 matcher. Nu är han alltså klar för en återkomst till Västerviks IK.

– Min fru och jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Västervik. Staden och föreningen var så välkomnande och generösa under vår första säsong här, vi är otroligt tacksamma gentemot Emil och föreningen för chansen att få återvända i år. Jag är otroligt laddad för att komma ut på isen och hjälpa Västervik till ännu en fantastisk säsong, säger Kellen Jones själv om att återvända.

– Kellen som spelartyp är en spelare som sätter stor vikt i sitt jobb i över hela planen, är hockeysmart och bidrar med en del poäng framåt. En vinnarskalle och lagspelare, beskriver Georgsson sitt nyförvärv.

Kellen Jones är den åttonde forwarden att bli klar för spel i klubben, tillsammans med Victor Öhman, Gerry Fitzgerald, Anton Blomberg, Marcus Westfält, Fabian Ilestedt, Gilbert Gabor och Jacob Bjerselius.

– Två privata aktörer har bidragit ekonomiskt för att kunna genomföra denna värvning vilket vi i Västerviks IK är oerhört tacksamma för, säger Emil Georgsson.

Kontrakterade spelare för säsongen 2020-21

21 Victor Öhman, forward, 27 år

70 Jacob Bjerselius, center, 21 år

90 Samuel Ward, målvakt, 25 år

72 Daniel Marmenlind, målvakt, 22 år

13 Fabian Ilestedt, forward, 24 år

8 Anton Blomberg, forward, 24 år

16 Saku Kinnunen, back, 25 år (SF)

11 Alexander Anderberg, back, 23 år

3 Michael Kapla, back, 25 år (USA)

10 Gerry Fitzgerald, center, 26 år (Can)

17 Gilbert Gabor, forward, 24 år (Sve/Slo)

33 Zackarias Skog, målvakt, 24 år

20 Marcus Westfält, 20 år

Kellen Jones, 29 år (Can)

Kontrakterad ledare för säsongen 2020-21

Mattias Karlin, huvudtränare

Gabriel Remelin, målvaktstränare

Felix Gustafsson, materialare

Emil Georgsson, assisterande tränare

Kellen Jones spelarprofil på Elite Prospects: