Matchrapport: Sent avgörande när VIK segrade
Publicerad: 2020-10-25
Det blev en målsnål söndagseftermiddag i Nelson Garden Arena. VIK var dock starkaste laget och kunde, efter sent avgörande av Jacob Bjerselius, vinna matchen med 1-2. Periodsiffrorna skrevs till 0-0, 1-1, 0-1 och Västerviks IK vann skotten klara 21-37.

Matchen började med avvaktande spel och den första perioden slutade mållös.

Den andra perioden skulle bli mer händelserik och de båda lagen hade flertalet chanser att ta ledningen.

När VIK:arna hade en man utvisad så lyckades också hemmalaget ta ledningen med 1-0. En ledning som såg ut att stå sig den andra perioden ut, men VIK:arna ville annat och Marcus Westfält kunde kvittera Tingryds ledning med dryga minuten kvar. En andra period där Västervik vann skotten klart med 7-18.

Det var ovisst inför tredje perioden hur poängen skulle fördelas i matchen. Med bara minuter kvar av perioden fick VIK chansen i spel i numerärt överläge. Man lyckades inte göra mål den gången men bara några sekvenser senare så kom också det sena ledningsmålet. Jacob Bjerselius är målskytten.

Tingsryd tog timeout och lyfte ut målvakten i jakten på kvittering men Västervik klarade undan och fick med sig alla tre poängen hem.