VIKs J18 fick Skövde på fall
Publicerad: 2021-11-14
Fortsatt serieledning efter hemmasegern.

VIK fick bästa möjliga start på denna match när man från ingenstans tryckte dit 1-0 efter endast 49 sekunder. Perioden var till en början annars jämn och fartfylld och tre minuter senare kommer också 1-1. Skövde tar sedan över mer och mer och när man fick matchens första powerplay så kom även 1-2. VIK fick sedan sitt första powerplay men närmare än ett skott i ribban av Alfons Åhman kom man inte. Perioden slutade med Skövde-ledning 1-2. Ett rättvist resultat efter 20 minuter där Skövde kändes snäppet vassare än VIK.

I andra perioden kom VIK ut med mycket bra fart och när man fick powerplay för andra gången ser man till att få pucken innanför ramen och 2-2 var ett faktum. Det var nästan VIK för hela slanten i denna period och de få gånger Skövde kom till några farliga lägen så var Gustav Tegvall i VIK-målet stabil. Han gjorde en så pass vass räddning vid ställningen 2-2 att han fick en rejäl applåd av ingen mindre än Västerviks fostrade stjärnmålvakten Adam Åhman som denna dag gästade sin gamla ishall. VIK gjorde även 3-2 denna period men hade bud på mycket mer, man styrde matchen och vann skotten i perioden med hela 19-7.

Man började tredje perioden i powerplay och då gjorde inte Alfons Åhman samma misstag som i första perioden utan nu smällde in 4-2 efter bara 39 sekunder. Målet gjorde att grabbarna fick ännu mer energi och VIK-dominansen från andra perioden fortsatte. Ungefär halvvägs in i perioden gjorde man även 5-2 efter en snygg individuell prestation av backen Noak Kamperhaug när han dribblade sig fram från blålinjen till ett fritt läge med målvakten och snyggt placerade in pucken. VIK städade sedan av matchen ganska enkelt och efter att Skövde först fått ett tröstmål så satte Wille Edström spiken i kistan när han gjorde 6-3 i tom bur, sitt andra mål för matchen.

VIK vann matchen rättvist och gjorde en stabil insats. Det var en rolig match att kolla på med flera snygga mål, högt tempo och matchen bjöd även på mycket fysiskt spel utan att det blev några fula tilltag.

VIK J18 – Skövde IK 6-3

Målskyttar VIK: Isac Molldén, Wille Edström x2, Viktor Pettersson, Alfons Åhman, Noak Kamperhaug

Skott: 42-25

Nästa hemmamatch är även sista matchen i gruppspelet för J18 som för närvarande leder tabellen men man har Mjölby tätt bakom sig och det krävs en seger för att ha chans på seriesegern. Så kom och heja fram grabbarna på söndag den 21/11 klockan 14.00 då HC Dalen kommer på besök.