Förlust i finalen av Sandströms Trophy
Publicerad: 2018-09-01

VIK förlorade finalen av Sandströms Trophy mot Vimmerby. VIKarna kom inte alls upp i nivå vilket innebar att gästerna från Vimmerby kunde vinna komfortabelt och slutsiffrorna skrevs till 1-6 inför 665 åskådare i Plivit Trade Hallen.

Första perioden

VIK började matchen ganska sömnigt och ett hungrigt Vimmerby bjöd inte hemmalaget på någonting.

Efter en hemmautvisning på Philip Rondahl tidigt i perioden så kunde gästerna också rättvist ta ledningen. Målskytten var nye backen Pontus Näsén.

Vimmerby fortsatte med sitt uppoffrande spel och stressade VIK:arna till misstag.

I mitten av perioden så valde Mattias Karlin och Micke Johansson att ta timeout för att väcka sitt lag. Till en början så såg det ut som att timeouten gav resultat då man är nära att kvittera ett par gånger. Resultatet stod sig dock perioden ut

Skott: 10-10.

Andra perioden

Efter en vimmerbyutvisning tidigt i den andra perioden fick VIK:arna god möjlighet att kvittera, men gästerna klarade av situationen. Kvitteringen skulle dröja till mittenakten av perioden. Filip Suchý är målskytten på retur efter skott av Erik Gustafsson.

VIK höjer upp tempot efter målet, men vimmerbyspelarna försvarar sig med näbbar och klor.

Vimmerby skulle ta ledningen på nytt genom Robin Höglund och inom loppet av två minuter utökat ledningen till både 1-3 och 1-4. Målskyttar var Jacob Isaksson och Pontus Johansson.

Resultatet står sig perioden ut.

Skott: 12-13.

Tredje perioden

Hemmalaget skulle få en god möjlighet att ta sig in i matchen efter att Ludvig Jardeskog tacklat en hemmaspelare och fått matchstraff för bentackling. VIK:arna skapar dock ingenting, utan drar på sig en mycket onödig utvisning i powerplayspelet när Philip Rondahl slashar Vimmerbys målvakt efter avblåsning.

Vimmerby har koll på perioden och ger inte hemmaspelarna någonting gratis. Istället lyckas Vimmerby göra två ytterligare mål innan matchen är över. Martin Pärna gjorde 1-5 och 1-6-målskytten heter Christian Blomqvist.

Skott: 8-9.

Sammanfattning

VIKarna kommer inte alls upp i den nivå man tidigare har sett under försäsongen. Vimmerby vinner tillslut matchen klart rättvist då man är både hungrigare och effektivare än hemmalaget. Denna match är bara att glömma för VIKarnas del.

Nya tag på tisdag fjärde september, då man träningsspelar borta mot Karlskrona.