Matchrapport: VIK vann i träningsmatchpremiären mot Kalmar HC

15 augusti 2019 10:00
PM Nilsson
PM Nilsson
PM Nilsson
PM Nilsson
PM Nilsson
PM Nilsson
PM Nilsson
PM Nilsson
PM Nilsson
Matchrapport

VIK vann den första träningsmatchen för säsongen när hockeyettanlaget Kalmar HC besegrades med 4-3, där VIK:s Oskar Pettersson avgjorde med bara 22 sekunder kvar av matchen. Matchen sågs av närmare 600 personer i Plivit Arena.


Sammanfattning

Period ett

Den första perioden var ganska underhållande och öppen period mellan lagen, där man tydligt såg att det var säsongens första match med mycket felpassningar och så vidare. Kalmar var först ut med att göra mål när Victor Cruz Rydberg gav gästerna ledningen efter halva perioden.

VIK skulle tämligen omgående kvittera i powerplay efter ett fint anfall där pucken går som på ett snöre via Erik Nyström och Oskar Pettersson, innan Peter Krieger kan sätta dit sitt första mål i VIK-tröjan.

Dock skulle Kalmar gå till pausvila med en ledning när tidigare VIK-spelaren Albin Storm i fritt läge får sätta dit 2-1 till Kalmar i slutet av den första perioden.

Period två

Andra perioden skulle inte bjuda på några mål, detta trots att VIK vid tre tillfällen spelade numerärt överläge. I denna spelform matchade man inte laget alls utan rullade runt på alla spelare. Man skapade heller inte speciellt många bra chanser i sina powerplaytillfällen.

Det var till och med så att Kalmar stack upp och var närmare att göra mål än VIK. Perioden överlag var ganska svag, med mycket felbeslut från VIK:s sida.

Period tre

VIK:s bästa period skulle bli den sista där man höjde upp tempot något. I en snabb omställning kunde också matchens bästa kedja med Nyström, Krieger och Pettersson utjämna till 2-2, efter snygg passning av Pettersson fram till tvåmålskytten Peter Krieger.

Andra halvan av perioden böljade spelet mycket fram och tillbaka med lägen åt båda håll. VIK gjorde sedan 3-2, när Niklas Folin smyger fram från sin backplats och kan raka in pucken efter passning från Erik Gustafsson.

Kalmar skulle dock resa sig och kvittera med bara två minuter kvar av matchen, när VIK spelar 3 mot 5 efter utvisningar på Kim Johansson och Erik Aterius. Målet för Kalmar gjordes av Kim Runermark.

VIK skulle dock få sista ordet när man med 22 sekunder kvar av matchen avgjorde i powerplay genom Oskar Pettersson, snyggt framspelad av Peter Krieger (dock fick inte Krieger den assistpoängen).

Analys

Det är svårt att analysera spelarna och spelet i första matchen för säsongen, det får vi vänta med ett tag. Första matchen säger ingenting, det är mer till för att spelarna ska få känna på grejerna och komma in i det.

Nästa match

Västerviks IK tar emot HC Vita Hästen i Plivit Arena onsdag 21 augusti, klockan 19.00. Välkommen!

Köp biljett här!

Matchfakta

4-3 (1-2, 0-0, 3-1)

0-1, 07:12 KHC: Victor Cruz Rydberg, ass Jarkko Oikarinen

1-1, 08:18 VIK: Peter Krieger, ass Oskar Pettersson & Erik Nyström (PP1)

1-2, 15:22 KHC: Albin Storm, ass Jarkko Oikarinen

2-2, 47:25 VIK: Peter Krieger, ass Henrik Malmström & Erik Nyström

3-2, 54:10 VIK: Niklas Folin, ass Victor Wänghult & Erik Gustafsson

3-3, 58:20 KHC: Kim Runermark, ass Jesper Sellin (PP2)

4-3, 59:38 VIK: Oskar Pettersson, ass Erik Ullman & Henrik Malmström (PP1)

Skott: 26-18 (7-8, 11-4, 8-6)

Publik: 567 åskådare

Matchfakta Stats Swehockey

Individuell statistik VIK-spelare

Peter Krieger 2 mål

Oskar Pettersson 1 mål + 1 assist

Erik Nyström 2 assist

Henrik Malmström 2 assist

Niklas Folin 1 mål

Victor Wänghult 1 assist

Erik Gustafsson 1 assist

Erik Ullman 1 assist

Ádám Vay: 15 räddningar, 83,3% SVS, 3 insläppta mål

VIK-TV

Highlights från VIK-TV:S PPV-sändning från VIK-Kalmar HC 4-3

Intervjuer med Peter Krieger och Oskar Pettersson efter segern mot Kalmar HC