Fler ska upptäcka VIK!
Publicerad: 2019-11-13
Information från styrelsen
Hockey är en fantastisk sport och att Västervik spelar i Hockeyallsvenskan kan fortfarande vara så stort att man ibland får nypa sig i armen när klubbar som Modo, Björklöven och AIK kommer på besök. Resan har gått fort och vi är redan inne i den fjärde säsongen på den här nivån. Hittills i år har våra hemmamatcher haft ett publiksnitt på runt 1200 besökare och vi tror så klart att det finns en stor potential att öka publiken betydligt i Västervik.

Men vad gör VIK för att få folk till hallen? Det är en bra fråga, som vi ofta får höra, och här vill vi berätta lite om det vi jobbar med just nu.

Game day! För att fler ska bli uppmärksammade på att det är matchdag har vi uppdaterat och ökat antalet företag som hänger ut Game day-flaggor på matchdagar. 32 företag har Game day-flaggor och på fem företag har dessutom personalen Game day T-shirts. 

Klappor: För att höja stämningen och öka trycket i hallen har vi med hjälp av ett antal sponsorer tagit fram ”klappor” som delas ut till publiken på hemmamatcherna. 

Aftergame: För att publiken ska kunna få möjlighet att komma närmare spelarna har vi haft evenemanget ”Aftergame” där spelare intervjuas efter match. Det har testats både för vuxna (i baren) och för barn (i bortakiosken). Dessa kommer att återkomma vid flera tillfällen. 

Kompispaket: Vi har tagit fram ett biljettpaket som vi kallar kompispaketet där man får köpa 4 biljetter till rabatterat pris. Läs mer om kompispaketen här!

Dela din plats: Vi vet att bra sittplatser kan vara svåra att få tag i. Därför har vi möjliggjort för sponsorplatser och säsongskortsplatser att låsa upp sin plats till försäljning om man inte själv har möjlighet att gå.

Fler idéer och planer finns. Övervägande delen av arbetsinsatserna rörande dessa delar utförs av ideellt arbetande personer som vid sidan av detta ideella arbete har heltidsjobb. Ibland hinner vi inte genomföra alla idéer i den fart som vi och ni önskar.

Så har just du någon eller några timmar över hör av dig så tar vi tacksamt emot din hjälp. 

Du kan hjälpa oss

Har man inte möjlighet att hjälpa till med olika aktiviteter finns det andra saker som gör att man kan bidra.

Ta med en kompis till hallen: Just nu är publiksnittet 1200 personer och skulle varje person av dessa ta med sig en kompis till hallen vid två tillfällen under säsongen innebär det en ökad publikintäkt på cirka 400 000 kronor.

Det kan vara den där grannen, jobbarkompisen eller vännen som brukar gå på fem matcher per säsong. Få med den personen på sju matcher per säsong.

Bli medlem i VIK: Skulle 10 % av publiken också bli medlemmar i föreningen. Ger det ca 50 000 kronor i intäkter till föreningen. 

Handla i hallen: Om alla i hallen spenderar 10 kr extra vid varje match (innebär att man till exempel köper en kopp kaffe extra varannan gång) ökar intäkterna med cirka 300 000 kronor. 

Dela din plats: Om 20 personer ”extra” kommer varje match enbart för att de hittade en bra sittplats ger detta en ökad intäkt på cirka 100 000 kronor.

Så har du en sittplats men inte kan gå: Dela eller lås upp så har du bidragit till att möjliggöra en höjning av stämningen i hallen, samt ökade intäktsmöjligheter till föreningen. 

Detta är bara några enkla räkneexempel som påvisar att effekten blir stor när många gör saker tillsammans. Når vi halvvägs generar detta en intäktsökning på cirka 425 000 kr.

Det är vi som tillsammans är VIK och bestämmer vi oss för att tillsammans skapa förutsättningar för att hockeyn i Västervik framöver också ska vara allsvensk så kommer vi att lyckas, för tillsammans är vi starka. 

/ Styrelsen i Västerviks IK

Kontakta oss!

Per Embretsen, ordförande, [email protected], 073-356 65 55‬

Västerviks IK:s styrelse