Matchrapport: VIK förlorade rond 1.
Publicerad: 2021-03-24
VIK förlorade den första kvartsfinalen borta mot Södertälje med 4-2 sedan hemmalaget avgjort matchen i den tredje perioden där man gjorde två mål och punkterade första matchen.

Det var en jämn första period med lite övertag spelmässigt för VIK som hade bestämt sig för att göra en ordentlig match av detta, precis som dom flesta experter tror att det kommer kanske till och med gå till 5 matcher.

När man trodde VIK låg närmast ett ledningsmål under första perioden där man hade ett flertal kvalitativa målchanser.

Istället är det hemmalaget som med fem minuter kvar av perioden gör kvällens första mål genom Albert Sjöberg.

VIK skulle dock få utdelning tidigt i andra perioden när man vänder på matchen där först Oskar Drugge sätter dit kvitteringspucken, ett inte allt för märkvärdigt skott men den leta sig in bakom en skymd Södertälje målvakt.

När VIK sedan några minuter senare fick sitt första powerplay i matchen satt Ryan Gropp distinkt dit 2-1 pucken till VIK, ett riktigt läckert mål där han fintar upp sin motståndarback på läktaren.

Sedan kommer Södertälje tillbaka i matchen som stundtals är lite grinig och tuff precis som det ska vara i slutspelstider. Kvitteringspucken skulle sitta i Powerplay när Rasmus Kahlilainen styr in Christopher Bengtssons skott.

Efter det är Södertälje nära att ledningen men VIK kan hålla undan och 2-2 är resultatet inför sista perioden.

Tidigt i den sista perioden gör också Södertälje det så viktiga 3-2 målet när Christopher Bengtsson sätter dit den. Efter det får Södertälje energi och man är nära att utöka ledningen men VIK lyckas hålla undan.

När VIK i slutet av matchen försöker göra en anstormning drabbas man av en utvisning och man lyckas inte forcera in någon puck utan Södertälje kan fastställa slutresultatet till 4-2 i öppen kasse.

1-0 till Södertälje i först till 3 vinster. Chans till revansch redan imorgon torsdag för VIK.