Matchrapport: Förlängningsseger i Tingsryd
Publicerad: 2021-03-15
Västervik avslutar grundserien med en seger. På söndagskvällen besegrade laget Tingsryd på bortais. Matchen slutade 2-3 efter att Kellen Jones avgjort i förlängningsspelet. I och med segern så slutade VIK på en femte plats i grundserien.

Det var också VIK som började matchen piggast och ledningsmålet skulle inte vänta skärskilt länge. 1:06 tog VIK ledningen med 0-1 genom Kellen Jones. Hemmalaget fick möjligheten att kvittera nästan omgående i spel i numeärt överläge men Västervik försvarade sig väl. Det var VIK-ledning med 0-1 efter 20 spelade minuter i en period där Västervik höll i taktpinnen.

I den andra perioden var det ombytta roller inledningsvis och i mittendelen kvitterade hemmalaget till 1-1 genom Hannes Johansson. När VIK fick möjligheten i numerärt överläge två gånger tätt efter varandra så återtog man ledningen till 1-2. Målskytt var Joakim Hagelin. VIK:s ledning blev inte långvarig utan 2-2 kom knappa minuten senare genom Jonatan Harju. Tid 17:01.

Den sista perioden bjöd på böljande spel med chanser åt båda hållen men den förblev mållös och 2-2 på resultattavlan efter 60 spelade minuter där förlängningsspel fick skilja lagen åt. Där var Kellen Jones och VIK hungrigast och avgjorde matchen till 2-3.

Ett resultat som innebar att VIK slutade på en fin femte plats i grundserien. Det är föreningens näst bästa resultat sen man tog klivet upp i HockeyAllsvenskan. Bara första säsongen var bättre. Då kom VIK på en tredje plats med 90 inspelade poäng.

Nu väntar några dagars vila innan slutspelet drag igång. Mer om detta framöver i våra sociala kanaler och här på hemsidan.