Matchrapport: Förlust mot Karlskrona borta
Publicerad: 2019-01-19
Västerviks IK förlorade borta mot Karlskrona HK med klara 5-2 på lördagseftermiddagen efter att inte haft mycket att säga emot. Karlskrona var klasser bättre matchen igenom. Västerviks två mål gjordes av Kellen Jones och Victor Öhman.

{!F}

Sammanfattning

Period ett

Matchen hann knappt börja innan Karlskrona tar ledningen genom Viktor Liljegren i en snabb spelvändning fint framspelad av tidigare VIK spelaren Jörgen Karterud. 46 sekunder tog det.

VIK känns inte alls igen inledningen och Karlskrona kör fullkomligt över VIK.

VIK:s nye Tim Wahlgren är närmast att ge VIK ett tidigt kvitteringsmål men han lyckas inte överlista Karlskronas målvakt.

2-0 skulle rättvist komma för hemmalaget sedan Joseph Jonsson gjort det. Så långt i matchen hade VIK haft ett skott på mål mot Karlskronas 6. {!A}

VIK skulle dock repa lite mod ju längre perioden gick och man får också dit en kvitteringspuck genom Kellen Jones fint framspelad av Emil Wahlberg. Efter det målet blir VIK mer aggressiva i sitt spel. {!B}

Period två

Andra perioden är jämnare och VIK får tidigt chansen i powerplay. VIK:s powerplay lämnar dock mycket att önska. Man skapar ingenting och har svårt att ens ställa upp i anfallszonen.

Istället för en kvittering kan Karlskrona och Niklas Johansson utöka ledningen till 3-1 efter att VIK uppträtt mycket svagt i egen zon.

Efter det skapar VIK ett par riktigt bra lägen för reducering, bland annat missar Kellen Jones ett friläge. När VIK försöker så man onödigt på en 2+2 minuters utvisning i slutet av perioden och då kan Karlskrona utöka till 4-1 genom Nick Pageau.

Period tre

Den tredje perioden stänger Karlskrona ner VIK och man skapar i stort sett ingenting alls. Karlskrona är närmare fler mål än VIK en reducering. {!H}

VIK får dock lite kontakt när Victor Öhman får sätta dit 2-4 i powerplay med 8 minuter kvar. Hoppet om poäng släpptes tämligen omgående när VIK uppträder otroligt svagt i försvarszon och Viktor Liljegren kan göra sitt andra mål i matchen. Matchen slutar 5-2 {!D}

Analys

VIK gör en riktigt dålig match och man känns inte igen. Man känns inte alls så aggressiva som sina motståndare. Försvarsspelet lämnar också mycket övrigt att önska vilket hänger ihop med aggressiviteten. Karlskrona vinner mycket rättvist. För VIK:s del gäller det att snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret. Gör man inte det är chansen stor att man annars hamnar i en kvalserie framåt våren. {!G}

Hemma mot Tingsryd på onsdag kl 19. Kom och stötta laget! Nu behövs vi!