Matchrapport: Strafförlust i Mora
Publicerad: 2020-10-20
Utvisningarna duggade tätt när Västerviks IK förlorade i Dalarna. Mora IK segrade efter att matchen avgjorts på straffar. VIK:arna kvitterade till 3-3 sent i matchen efter att ha tagit ut målvakten. Efter en mållös förlängning så kunde Mora IK vinna efter straffavgörande.

Det blev ännu en jämn drabbning när de båda lagen möttes för andra gången denna säsong. Efter en försiktig inledning så skulle VIK ta ledningen i matchen. I mittendelen av den första perioden styrde Jonsson-Fjällby snyggt in ledningspucken. En ledning som VIK skulle ha med sig in till andra perioden.

Väl där så lyckades Mora kvittera redan efter drygt fyra spelade minuter. Utvisningarna avlöste varandra och de båda lagen hade flertalet chanser i numerärt överläge men det skulle vara lika på ett inför den tredje perioden.

I mitten av den tredje perioden så kom också kvällens första mål i numerärt överläge. Det är Mora som tar ledningen med 2-1. VIK:arna lyckas kvittera ganska omgående, återigen genom Axel Jonsson-Fjällby.

Med bara några minuter kvar så drabbades Västervik av ännu en utvisning och i det efterföljande numerära överläget göra hemmalaget 3-2. Karlin och Georgsson tog timeout och lyfte ut Felix Sandström ur VIK-målet. Då kom också kvitteringen. Victor Öhman målskytt.

Matchen gick till förlängning och sedan till straffar där Mora IK såg till att bonuspoängen stannade i Dalarna.

Chans till revansch redan på fredag för Västerviks IK. Då är det återigen Mora IK som står för motståndet. Denna gången i Plivit Arena.