Matchrapport: Förlust mot Björklöven hemma
Publicerad: 2019-02-11
Matchrapport
Västerviks IK förlorade säsongens fjärde och sista möte mot Björklöven när VIK arrangerade säsongens andra VIK-Kronanmatch på måndagskvällen. Trots bra hemmaspel under långa stunder kunde Umeålaget till slut vinna med 2-3 efter periodsiffrorna 1-1, 1-1, 0-1.

Sammanfattning

Period ett

Matchen började med avvaktande spel från båda lagen men det är VIK:arna som håller i taktpinnen.

När gästande Björklöven visats ut efter nästan sju spelade minuter tar VIK också ledningen. Målskytt: Tim Wahlgren, extremt välplacerat i krysset.

Det skulle dock inte dröja länge innan det var kvitterat i Plivit Trade Hallen. Närmare bestämt 19 sekunder innan Fredric Andersson styrt in 1-1. Resultatet skulle stå sig perioden ut. {!B}

Skott: 13-5.

Period två

VIK:arna skulle få chansen till tidig ledning i andra perioden då en Lövenspelare återigen visats ut, men istället för hemmamål så skulle Björklöven ta ledningen med en man mindre på banan. Mattias Granlund är sist på pucken efter ett fint förarbete av kollegan Kristoffer Söder.

Västerviks IK repade mod och bara dryga minuten senare var det återigen kvitterat. Efter videogranskning så bedömdes Jens Holmströms mål vara godkänt.

Flera chanser till ledningsmål fanns för båda lagen men närmast är VIK:s Kim Johansson men pucken träffar stolpen. {!C}

Skott: 15-7.

Period tre

Den tredje perioden blev knappt minuten gammal innan gästerna återigen skulle ta ledningen. Filip Cruseman är sist på pucken efter en styrning.

Björklöven har sen bra koll på händelserna. Trots spel i numerärt överläge två gånger i perioden så lyckas inte VIK:arna att komma ikapp.

Man tar också ut Emil Kruse i jakten på kvittering, men Björklöven håller undan och vinner matchen med 2-3.

Skott: 9-4, totalt 37-16.

Analys

VIK:arna gör en klart godkänd insats trots förlusten. Man får flertalet psykologiskt jobbiga mål emot sig och har inte kraft nog för att få till en kvittering. I slutet märktes det att man saknade några viktiga pjäser denna kväll.

Nästa match

Nya tag redan på lördag 16 februari då VIK:arna reser några mil söderut för derby mot IK Oskarshamn. Matchen börjar 18.00.