J20: Wettern/Motala - Västervik 0-3

10 november 2019 12:10
J20 Matchrapport

Västerviks J20 lag tar en ny vinst borta mot HC Wettern/Motala AIF trots ett mindre bra spel. Segersiffrorna skrevs till 0-3 efter mål av Villiam Torstensson, Hampus Sjöblad och Alexander Rehn. Kristoffer Solstad höll nollan och räddade 27 skott. VIK fortfarande utan förlust efter full tid. Klicka på länkarna längst ner för att se tabell och matchfakta.


Västerviks IK - Tranås AIF

Första perioden

Vi startar matchen trögt och hittar inte drivet. Vi tar långsamma beslut och missar enkla pass. Vi skapar få lägen och mest på egen hand. Efter ca 10 min drar vi på oss en utvisning så vi får spela boxplay som vi klarar bra.

Andra halvan av perioden händer inte mycket och 0-0 står sig perioden ut.

Andra perioden

Vi pratar i pausen om att vi måste upp med allt på isen och i båset. Tyvärr blir det ingen större skillnad. Efter 5 minuter får vi spela powerplay som vi är nära att utnyttja men pucken vill inte in.

Efter det har vi några okej byten utan att komma upp på nivå. Har ytterligare ett powerplay efter 12 minuter men ingen utdelning, men i nästa PP kan Ville Torstensson göra 0-1 på egen hand.

Tredje perioden

I pausen lovar vi varandra att steppa upp ordentligt vilket vi gör till viss del. Vi kan göra 0-2 i PP och det är Hampus Sjöblad som gör det på egen hand. Lite av ett flytmål som ger oss arbetsro.

Vi klarar av ett boxplay bra och strax efter kan Alexander Rehn sätta 0-3 på retur, assist Ville Torstensson. Vi får senare spela fem mot tre i två minuter utan att få utdelning.

Vi kontrollerar matchen och tar tre poäng.

Analys

Återigen har vi svårt mot ett lag som vi är klart bättre än. Vi är för bekväma och det är sällan vi tar jobbet framför kassen. Allt för många väntar på att någon annan ska göra det. Sista perioden gör vi det okej och tre pinnar är det viktigaste, men vi måste höja oss mot sämre lag.

/Ledarna

Matchfakta

HC Wettern/Motala AIF - Västerviks IK 0-3 (0-0,0-1,0-2)

Skott: 27-34 (6-10,9-10,12-14)

Resultat och tabell J20 Division 1 C

Matchfakta Swehockey