Alexander Lindqvist Hansen till Västerviks IK!

27 april 2018 15:38

26 årige forwarden, med smeknamnet ”Flash” från sin explosiva spelstil, Alexander Lindqvist Hansen har skrivit på ett nytt avtal med Västerviks IK. Lindqvist Hansen kommer närmast från IF Troja-Ljungby i HockeyAllsvenskan.


När Troja-Ljungby trillade ur HockeyAllsvenskan tidigare i april blev flera av klubbens skickliga spelare högvilt för de övriga allsvenska lagen. Den namnteckning som Västerviks IK allra helst ville säkra var Alexander Lindqvist Hansens. Den 26-årige rivige forwarden har satt avtryck i Troja-Ljungby med ett tufft, skridskostarkt och smart tvåvägsspel under fyra säsonger i Troja och dessförinnan under fyra säsonger i Rögle BK, där Flash också provade på spel i SHL.

- Alexander är en liten spelare med stort hjärta. En energispelare som man hatar som motståndare. Gillar att krypa under skinnet hos motståndarna men är guld värd att ha i sitt egna lag, säger Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef.
- Vi tror att Alexanders karaktär och ledaregenskaper kommer bli riktigt viktiga för oss nästa säsong. Han sätter alltid laget i första hand och en spelare man vet vad man får av varje kväll. Helt övertygad om att han kommer bli en publikfavorit i vinter, säger Emil Georgsson avslutande.

Kontraktet med Alexander Lindqvist Hansen är skrivet på ett år och gäller över säsongen 2018-19.

Följ lagbygget 2018-19 här