Matchrapport: Derbyseger med 0-3 mot Oskarshamn borta
Publicerad: 2019-02-16
Det var en betryggande VIK-seger borta mot IK Oskarshamn på lördagskvällen när Västervik vann med hela 0-3. VIK rivstartade och specielle målskytten mot just IK Oskarshamn, Philip Rondahl har gjort mål alla möten mellan lagen, gav VIK ledningen redan efter fem minuter.

Sammanfattning

Period ett

En jämn första period men där hemmalaget har mer puckinnehav men som VIK vinner med 1-0. Tycker nog att det är närmare 2-0 än 1-1 efter en period, men även IKO har skapat chanser.

Hur som helst, efter 5:21 tar VIK ledningen med 1-0 genom Philip Rondahl som kan trycka in returen efter att Adam Åhman räddat de första skotten. Rondahls tredje mål på IKO den här säsongen innebär att han gjort mål i samtliga matcher mot IKO.

Efter 10:52 utvisas Philip Rondahl två minuter för en hakning, men 26 sekunder senare visas Jonas Engström ut två minuter för interference.

Inga fler mål i perioden, men VIK var närmast ytterligare mål.

Skott: 14-11

Period två

Andra perioden slutar mållös, men chanser till ytterligare mål finns. Hemmalaget har mer puckinnehav, men VIK spelar ett bra bortaspel och skapar chanser de också.

Bland annat har Henrik Malmström ett bra skott på mål efter en och en halv minut som Åhman reagerar sent på.

Efter 8:25 visas Victor Öhman ut på en billig utvisning, men IKO får inte till något vidare spel.

En bra chans skapas efter halva utvisningen, men Emil Kruse är bra i målet och håller tätt.

Efter 11:25 visas Darren Nowick ut 2+10 för tackling mot huvudet, en utvisning många VIK:are menade var högst tveksam. Ett dåligt PP och bra försvar gör att VIK kan fortsätta vara i ledning, tur att det domslutet inte blev matchavgörande.

Nära 1-1 i slutminuten men Kruse håller undan när IKO skapar lite chanser framför VIK:s mål.

Skott: 12-13

Period tre

{!C}

VIK i fortsatt ledningen efter två perioder och hemmalaget försöker komma åt gästerna, men ikväll spelar VIK ett mycket disciplinerat försvarsspel så Oskarshamn kommer inte till att få några farliga chanser.

Istället utökar VIK sin ledning efter 8:05, när Ken Jäger gör 2-0 efter en bra individuell prestation då han bryter in framför mål.

Strax efter är det nära 1-2 men pucken smiter utanför Kruses stolpe.

Efter 10:58 får VIK chansen att spela PP för första gången i matchen. Men det blir inget vidare bra PP av VIK, då man inte får till något spel. {!D}

Efter cirka 14 minuters spel är det riktigt nära en reducering, men Kruse är där med plockhandsken.

Med drygt två minuter kvar av matchen tar IKO time out och plockar målvakten för att spela sex mot fem. Det slutar med att Alexander ”Flash” Lindqvist-Hansen kan sätta trean i tom bur.

Skott: 10-7

Analys

Bra försvarsspel och bra målvaktsspel av VIK är det som avgöra dagens bortamatch mot IK Oskarshamn. En rakt igenom stabil insats gör att Västerviks IK kan åka hem med tre poäng från Oskarshamn.

{!F}

{!E}

IK Pantern på tisdag den 19 februari står för motståndet och matchen börjar 19:00 hemma i Plivit Trade Hallen. VIK bjuder på gratis bullar och kaffe i paus!

Köp biljett direkt här!

Matchfakta

IK Oskarshamn - Västerviks IK 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

0-1, 05:21: Philip Rondahl, ass Kellen Jones & Darren Nowick

0-2, 48.03: Ken Jäger, ass Henrik Malmström

0-3, 59:47: Alexander Lindqvist-Hansen, ass Jacob Bjerselius (ENG)

Jacob Bjerselius, 1 pass, totalt 9

Emil Kruse, 36 räddningar, 100 % SVS, 0 insläppta mål, fjärde nollan för säsongen, genomsnitt 91,83% SVS, 2,11 insläppta mål per match.