Vaccinationspass

7 december 2021 08:00
Covid 19

Västerviks IK har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer vi hemmamatcherna så länge det krävs att man måste visa upp vaccinationsbevis tillsammans med giltig legitimation. Gäller från och med nästa hemmamatch som är söndagen den 12 december.


Västerviks IK har beslutat att följa regeringens rekommendationer och från och med den 1 december 2021 införs att du måste visa ett vaccinationsbevis för att besöka Plivit Arena på Västerviks IK:s hemmamatcher. Nästa hemmamatch spelas söndagen den 12 december mot Björklöven.
För att kunna fortsätta ha möjlighet till att släppa in publik vid matcher innebär det att vi som arrangör av en offentlig tillställning som avser att släppa in fler besökare än 100 stycken, behöver kontrollera vaccinationsbevis på alla besökare.

Viktig information till dig som ska besöka Plivit Arena
Endast EU:s digitala Covid-19 bevis är godkänt. För att kontrollera vilka länder som är uppkopplade mot den listan, klicka här. Testbevis eller tillfriskningsbevis gäller ej som vaccinationsbevis. Fullvaccinerad är man om man har tagit 2 av 2 doser eller 1 av 1 om det är Jansens vaccin.
Samt att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks.

Samtliga besökare behöver uppvisa vaccinationsbevis samt giltig legitimation (se undantag nedan) vid kontroll utanför Plivit Arena. Efter godkänd kontroll är du välkommen att uppvisa din biljett inne i entrén. Vaccinationsbeviset kan uppvisas digitalt samt i pappersformat. Här hittar du ditt vaccinationsbevis.
Svar på vanliga frågor om covidbevis, klicka här.

Tänk på att komma i god tid, vi öppnar 1,5 timme innan matchstart. Vänligen lyssna och följ personalens anvisningar. Väl inne i arenan kan du röra dig precis som tidigare.

Frågor?
Har du frågor gällande dina biljetter till någon av våra kommande hemmamatcher? Maila till [email protected] så hjälper vi dig så fort vi kan.

Undantag för vaccinationsbevis
Vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. Du som är under 18 år kan gå på hockey utan att uppvisa vaccinationsbevis. Du behöver dock uppvisa giltig legitimation för att personal på plats ska kunna säkerställa din ålder.

Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19.

Spelare, ledare, domare, media samt all ackrediterad personal kopplad till matchen omfattas ej av kravet på vaccinationsbevis.