Målvaktslån: Adam Åhman fortsätter i VIK resten av säsongen!

8 januari 2020 17:30
Spelarlån

Nu är det klart att 20-årige målvakten Adam Åhman lånas ut från HV71 i SHL till Adams moderklubb Västerviks IK i HockeyAllsvenskan under resterande delen av säsongen. Adam Åhman har, trots sin unga ålder, stor rutin av spel i landets två högsta ligor med flera inhopp i HV71 i SHL och ungefär hälften av IK Oskarshamns matcher under förra lyckosamma säsongen i HockeyAllsvenskan.


Adam Åhman är uppväxt i Västervik och han har Västerviks IK som moderklubb. Han spelade i klubben tills han lämnade Ostkustens Pärla vid 15 års ålder för spel i HV71:s organisation efter säsongen 2014-15.

Den sista säsongen i VIK fick Adam Åhman också Västerviks IK:s pris till Sven Nilssons minne, ett pris som ges till den a-pojksspelare som utmärkt sig som ett föredöme för övriga laget och som har visat stora framsteg i sin träning och i sitt spel under säsongen. Samma säsong spelade också Adam TV-pucken i Smålandslaget för andra gången.

Redan som artonåring för tre säsonger sedan spelade han, förutom 26 J20-matcher i HV71:s superelitlag, även 3 SHL-matcher i klubben.

Förra säsongen stod Adam Åhman 23 matcher i IK Oskarshamn i HockeyAllsvenskan och i kvalspelet till SHL, samt flera juniorlandskamper innan han också togs ut i JVM-truppen. Han fanns även med i flera landslagssamlingar med Tre Kronors trupp i förberedelserna inför Hockey-VM i april 2018.

Adam har spelat fem matcher i VIK-tröjan som inlånad målvakt efter att han rehabiliterat klart en opererad höft under hösten och kommer nu alltså att bli kvar resten av året.

- Vi är glada över att få ha Adam hos oss säsongen ut. Det är en egen produkt med en hög nivå som han redan ifjol visade i Oskarshamn, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson och han fortsätter:

- Vi är också glada över att dialogen med HV71 har varit smidig och tacksamma att vi kan få låna Adam.

Adam Åhmans spelarprofil på Eliteprospects: