Backen Emil Wahlberg förlänger med VIK!

20 april 2018 10:19

Under fredagen kom Västerviks IK och 28-årige backen Emil Wahlberg överens om en ettårig kontraktsförlängning som gäller över säsongen 2018-19. Det blir Emil Wahlbergs tredje säsong i Västervik och HockeyAllsvenskan.


Emil Wahlberg kom till Västerviks IK inför klubbens första säsong i HockeyAllsvenskan 2016-17 efter att ha spelat i lokalkonkurrenten Vimmerby HC i Hockeyettan i fem säsonger. Förutom ett juniorår i Troja-Ljungby har Emil enbart dessutom spelat i moderklubben Åseda IF.

Efter Emils fina säsonger i Vimmerby var det ganska självklart att vi skulle försöka handplocka honom till VIK:s allsvenska lag och han har gjort det otroligt bra de här två säsongerna, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson, som fortsätter:
- Emil Wahlbergs underskrift var verkligen prioriterad för mig, han har med sin fina skridskoåkning och säkra passningsspel alla verktyg för att bli en toppback i hela ligan. Dessutom ett underskattat offensivt vapen med hans fina skott från blålinjen och en hel del giftiga uppåkningar. Han får gärna ta en ännu större offensiv roll nästa säsong, säger Emil Georgsson avslutande.

Emil Wahlberg har spelat 111 matcher med VIK de senaste två säsongerna och stått för 38 poäng, varav 16 mål.

Oskar Carlsson lämnar Västerviks IK

Samtidigt står det klart att 26-årige backen Oskar Carlsson lämnar Västerviks IK efter en säsong i HockeyAllsvenskan. Västerviks IK tackar Oskar för hans insatser i klubben och önskar honom lycka till med fortsatta hockeykarriären.

Följ lagbygget 2018-19 här