Snabbrapport: Karlskoga - Västervik 4-3 efter straffar på lördagskvällen
Publicerad: 2019-12-28
Snabbrapport
Västerviks IK spelade första matchen efter juluppehållet borta mot BIK Karlskoga och det blev en fartfylld och rolig hockeymatch inför stor helgpublik med bland annat en full supporterbuss med tillresta röblåa fans. VIK tog ledningen genom snyggt mål av Victor Öhman i första perioden och ett powerplaymål av Rob Bordson i andra innan BIK reducerade genom förre VIK-backen Dennis Fröland. Efter att Victor Öhman fått utgå skadad gavs Victor Wänghult speltid och han satte sitt första mål i HockeyAllsvenskan till 1-3 i slutet av andra. Tredje perioden blev stort BIK-tryck och 2-3-reducering av Jesper Kokkonen i PP. Kvitteringen satte BIK:s Wilhelm Westlund med 1,5 sekunder kvar av ordinarie tid. Mållös övertid gav staffavgörande där Tor Immo gjorde enda målet.

Den fullständiga matchrapporten med stillbilder, VIK-TV:s videomaterial och länkar till medias artiklar om matchen kommer på söndagsmorgonen.

Matchfakta

BIK Karlskoga - Västerviks IK 4-3 PS (0-1, 1-2, 2-0, 0-0, 1-0)

0-1, 12:30: Victor Öhman, ass Darren Nowick & Erik Ullman

0-2, 20:27: Rob Bordson, ass Adam Plant & Erik Nyström (PP1)

1-2, 28:45: Dennis Fröland, ass Filip Ahl & Tor Immo

1-3, 35:43: Victor Wänghult, ass Lucas Wernblom & Darren Nowick

2-3, 46:03: Jesper Kokkonen, ass Max Wennlund & Gustaf Thorell (PP1)

3-3, 59:58: Wilhelm Westlund, ass Jesper Kokkonen & Gustaf Thorell (pulled goalie)

4-3, 65:00: Tor Immo GWPS

Skott: 30-21 (8-7, 6-8, 13-3, 3-3, 1-0)