Andra raka förlusten för J18
Publicerad: 2021-12-05
J18 spelade idag sin första hemmamatch i J18 Ettan Region Syd

J18 spelade idag sin första hemmamatch i J18 Ettan Region Syd. För motståndet stod ett bekant lag nämligen Mjölby som var det laget som VIK fick med sig till J18 Ettan från sin grundserie.

VIK startade matchen bäst och hade ett par lägen att få matchens första mål men efter en tilltrasslad situation framför VIK-målet efter ungefär åtta och en halv minut så gjorde Mjölby något oväntat 0-1 och även 0-2 kom väldigt kort därefter. Därifrån tog Mjölby över matchen och skapade flera lägen men VIK kämpade på bra och började ta tillbaka initiativet och mitt i VIK-pressen så stod Mjölbys Arvid Pousette för matchens soloprestation när han åkte slalom genom VIK-försvaret och gjorde 0-3 och precis som vid det första målet så gjorde Mjölby mål kort därefter igen. VIK fick ett tröstmål innan perioden tog slut men när vi sammanfattat denna skott-rika period så fick vi konstatera att Mjölby var mer effektivt än VIK. Skotten slutade hela 16-21. Perioden slutade 1-4.

VIK fick en drömchans med tidigt PP i andra perioden men man lyckades inte överlista Mjölbys fenomenala målvakt Elias Löfberg utan istället gjorde Mjölby kort efter PP:t 1-5 och VIK fick en mardrömsstart på andra perioden istället. Värre skulle det bli, bara 3 minuter senare drog VIK på sig sju minuters (5min + 2min) utvisning och nu fick man verkligen kriga. På något mirakulöst sätt så redde man ut hela boxplayet och i ärlighetens namn hade VIK de farligaste chanserna under dessa sju minuter.VIK dominerade den andra perioden ganska kraftigt och hade flera klara chanser att gå ifatt målmässigt men man var väldigt ineffektiva. När VIK sedan drog på sig en utvisning med två minuter kvar av perioden så satt man och hoppas på att det inte skulle bli 1-6 innan paus och VIK hade andra planer, man lyckades med konststycket att inte bara göra ett mål i detta boxplay utan två och hoppet levde inför sista perioden. VIK vann skotten med hela 19-7 trots att man spenderade nästan halva perioden i boxplay.

VIK fortsatte vara laget som skapade mest lägen men fick inte in pucken och precis som tidigare denna match så var det Mjölby som var effektiva och gjorde också periodens första mål efter ungefär tre minuter, 3-6 var ett faktum och uppförsbacken kändes stor. Frustrationen började synas hos VIK-spelarna och man fortsatte att dra på sig mycket utvisningar. Halvvägs in i perioden drog man återigen på sig en längre utvisning då man fick boxplay i fyra minuter. Under denna utvisning hände något väldigt ovanligt återigen, först gjorde Mjölby 3-7 men under återstående två boxplay-minuter lyckades VIK återigen göra 2 mål. Trots att matchen kändes död efter 3-7 fanns nu fortfarande hopp med sex och en halv minut kvar av matchen. Trots tappra försök från VIK så lyckades man inte komma närmare utan man förlorade matchen med 5-7.

VIK förlorade alltså andra raka matchen i J18 Ettan och det var tydligt att man hade lite svårt att få målskyttet att lossna. Anmärkningsvärt var att man gjorde fyra av fem mål i numerärt underläge. Detta var dock ett steg framåt från premiären när man fick stryk med hela 10-0 borta mot Oskarshamn. J18 har nu en bortamatch till innan ett välbehövligt juluppehåll, vi får hoppas dom kan komma tillbaka till vinnarspåret efter det.

VIK J18 – Mjölby 5-7

Målskyttar VIK: Edvin Stavlind x2, Wille Edström, Alfons Åhman, Oliver Collins-Florén

Skott: 48-31

Nästa hemmamatch är den 16 januari 14.00 när man möter Olofström.