Matchrapport: VIK föll mot serieledarna
Publicerad: 2021-01-16
Västervik lyckades inte mäkta med serieledarna på fredagskvällen. Man stred tappert och lyckades hålla matchen vid liv in i slutminuterna. Dessvärre så blev tyvärr hemmalaget för tunga och kunde slutligen segra med 3-0.

Timrå börjar matchen bäst. Man äger mycket puck och VIK får rikta in sig på försvarspel. VIK är dock närmast ett ledningsmål i första perioden men Marcus Davidssons skott träffar ribban. En period som går till hemmalagets favör.

Timrå fortsätter att styra spelet i andra perioden och den är inte heller gammal innan ledningsmålet kommer, det efter att en VIK:are suttit i utvisningbåset. Målskytt för Timrå: Sebastian Hartmann.

VIK lyckas lyfta upp spelet något i mittendelen av perioden och får också spela i numerärt överläge. Ingen utdelning den gången och senare får Oskar Pettersson matchstraff efter en tackling mot Timrås Per Svensson. Uppoffrande VIK:are reder dock ut det långa numerära underläget och 1-0 på tavlan inför sista perioden.

VIK fortsätter att kriga men har svårt att skapa några heta lägen. Chansen skulle komma med drygt sex minuter kvar av perioden då en hemmaspelare skulle visas ut. Dessvärre så är det istället Timrå som utökar sin ledning till 2-0 genom Albin Lundin på en kontring.

VIK skulle ta ut målman Daniel Marmenlind i hopp om poäng och då gör Timrå istället 3-0 genom Erik Walli Walterholm vilket också blir slutresultatet.

Tabellen efter måndagens match

VIK ligger för närvarande på en sjunde plats i tabellen. {!C}

Nya tag redan på söndag 17/1. Då spelar VIK i Plivit Arena mot Kristianstads IK som placerar sig näst sist i tabellen.