Matchrapport: Tingsryd - Västervik 3-2 efter straffar
Publicerad: 2019-11-12
VIK tappade en säker 2-0 ledning till förlust med 3-2 på straffar. Kvitteringspucken kom med bara 20 sekunder kvar av matchen. En tung förlust i Nelson Garden Arena i Tingsryd. I och med förlusten tappade VIK en poäng ytterligare i kampen om den sista slutspelsplatsen. Just nu är det 3 poäng upp.

Sammanfattning

Första perioden

Matchen var jämn till en början där det båda lagen hade svårt att skapa heta målchanser. Tingsryd skulle få lite mer av spelet sedan man fått chansen i powerplay men VIK skulle klara boxplayspelet galant.

VIK lyckas några gånger att förlägga och skapa tryck i Tingsrydzonen och det är främst anförda av förstakedjan med Bordson, Öhman och Nowick.

Skott: 8-6

Andra perioden

VIK skulle få en drömstart på andra perioden när Kim Johansson snyggt trycker dit 1-0 till VIK efter passning av Victor Öhman.

Matchen öppnar upp sig efter målet och målchanser skapas åt båda håll.

VIK skulle utöka ledningen efter man varit starka framför Tingsrydmålet och Darren Nowick kan raka in 2-0 efter förarbete av kedjepolarna Bordson och Öhman.

Tingsryd har lägen för reducering och man har bland annat ett ribbskott.

Skott: 11-14

Tredje perioden

VIK får spela boxplay även i den tredje perioden vilket man även denna gång löser på ett bra sätt.

VIK stänger sedan ner matchen bra och har kontroll på händelserna fram till mindre än 5 minuter kvar av matchen då man först kan från ingenting reducera till 1-2.

VIK behåller sedan lugnet och ser ut att få med sig tre viktiga poäng men då Robin Carlsson bomba in 2-2 med 19 sekunder kvar av matchen och matchen går till förlängning.

Skott: 8-5

Förlängning

VIK skulle få ett kanon läge att avgöra matchen när man får spela sitt första powerplay i matchen. Man tar en time out och försöker snacka ihop sig.

Desvärre hjälpte inte det och man gör inga mer mål utan matchen skulle få avgöras på straffar.

Skott: 1-3 29-28.

Straffläggning

Där är det bara Ken Jäger som snyggt lyckas göra mål medan Tingsryd sätter två straffar och kan ta bonuspoängen efter en stark vändning.

Analys

VIK gör en okej bortamatch i 55 minuter men ishockey spelas i 60 minuter. Hur laget lyckas tappa en 2-0 ledning med fem minuter kvar vilket inte borde ske men ibland händer sånt i idrott.

I VIK var förstakedjan med Bordson,Öhman och Nowick den bästa för dagen. Den kedjan lyckades att bita sig kvar i anfallszonen vid ett flertal tillfällen. I övrigt finns det mer att hämta ur VIK laget.

Nästa hemmamatch är onsdag 13 november, då BIK Karlskoga kommer på besök till Plivit Arena. Biljettlänk hittar du här, kolla gärna in det fina kompiserbjudandet!

Glöm heller inte bort fredagskvällens gratismatch mot Timrå hemma, då VIK:s välvilliga partners och privatpersoner betalar allas entré! Säkra din sittplats för 80 kronor redan nu!

{!G}

Matchfakta

Tingsryds AIF - Västerviks IK 3-2 PS (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0)

0-1, 21:01: Kim Johansson, ass Darren Nowick & Victor Öhman

0-2, 32:41: Darren Nowick, ass Rob Bordson & Victor Öhman

1-2, 55:05: Gustav Olhaver, ass Jacob Heljemo & Robin Carlsson

2-2, 59:41: Robin Carlsson, ass Rasmus Bengtsson & Joachim Nermark

3-2, 65:00: William Fransson (GWPS)

Skott: 29-28 (8-6, 11-14, 8-5, 1-3, 1-0)

{!E}

Både Västervik och Tingsryd är kvar på samma platser i tabellen, men TAIF drar ifrån med en poäng ytterligare på den viktiga åttondeplatsen.