Lyckad VIK-premiär i Plivit Arena
Publicerad: 2019-08-07
Ispremiär
Ungefär 650 nyfikna och hockeysugna åskådare hade letat sig in i omdöpta Plivit Arena på onsdagskvällen och där såg de på när Västerviks IK gick på is med en internmatch. Internmatchen pausade för straffläggning och därefter avgjordes kampen mellan vita och röda VIK med utplockade röde målvakten Ádám Vay i avbytarbåset.

Kvällen inleds med en hall nedsläckt och fylld med rök för maximal stämning och effekt. Då startar kvällens speaker underhållningen med att hälsa den församlade publiken på ungefär 650 åskådare välkommen till en ny säsong i nyligen omdöpta Plivit Arena.

Samtliga ledare och spelare, utom stjärnan från fjolåret Darren Nowick och nye kanadensiske backen Adam Plant, fanns på plats och blev uppräknade och presenterade för en entusiastisk publik.

Efter presentationerna värmde de röda och vita VIK-lagen upp och ganska snabbt inleddes den prestigefyllda matchen. I röda målet stod nye ungraren 30 Ádám Vay och i vita målet fanns lika nye 90 Samuel Ward. Matchen började med ett snabbt mål för vita laget genom inlånade brynäsaren Marcus Westfält, men därefter blev första perioden en målsnål historia.

Efterföljande sju mål kom i straffläggningen som ingick i internmatchen, där framför allt målvakternas insatser bör lyftas fram ihop med nye unge backen Alexis Binners stenhårda slagskott som gick in efter en klingande ramträff. Även nya amerikanerna Rob Bordson och Peter Krieger stod för säkra straffar.

{!B}

I förlängningen drog vita laget ifrån när schweizaren Ken Jäger satte 5-4. När röda laget tog ut målvakten Vay för att jaga ikapp slutade det som så många gånger förut med ett mål i tom kasse. Men inte förrän Bordson först missat tom bur och kedjekamraten Emil Alba reparerat situationen i slutsekunderna.