Matchrapport: VIK förlorade även andra ronden med 4-3
Publicerad: 2021-04-06
VIK förlorade måndagens match efter övertid mot Timrå efter att man kommit tillbaka starkt i tredje perioden där man hämtade upp ett tvåmåls underläge. Tyvärr lyckades man inte vinna på övertid utan Jonathan Dahlen kunde avgöra och Timrå har därmed 2-0 i matcher i bäst av 7.

Det var ett starkt hemmalag som kom ut och fullständigt sköljde över VIK.

VIK hade stora problem och fick bara slå ifrån sig och Daniel Marmenlind fick riktigt mycket att göra under första perioden.

Det kändes som att ledningsmål låg i luften men det skulle dröja ca 14 minuter av matchen innan Timrå fick rättvist sin utdelning när ett backskott från Albin Carlsson letade sig in bakom Daniel Marmenlind.

Hockey är sällan logiskt och när VIK får chansen i powerplay i slutet av perioden skulle kvitteringen komma när Kellen Jones styr in Oskar Drugges backskott.

Perioden slutar 1-1 med kraftigt spelövertag till Timrå. Skotten hela 18-7 till hemmalaget.

Den andra perioden skulle vara lik den första där Timrå öste på och VIK hade stora problem att möta upp Timrås fart och aggressivitet.

Tidigt skulle också 2-1 pucken sitta för Timrå, därefter är Timrå när på att utöka ledningen flera gånger om. Det skulle också komma ett 3-1 mål när VIK drabbas av onödig utvisning. I samband med 3-1 målet byter VIK målvakt från Daniel Marmenlind till Henrik Lundberg. Man är tvungna att göra något för att väcka laget.

Resten av perioden står sig 3-1 till hemmalaget men VIK känns inte alls igen utan Timrå kontrollerar matchen fullständigt. Skotten efter två perioder är totalt 33-10 vilket speglar Timrås överlägsenhet samtidigt som VIK inte alls var där. Henrik Lundberg kommer in och storspelar i VIK målet.

VIK skulle dock resa sig betydligt i sista perioden när man får energi utav en reducering tidigt där Joakim Hagelin snyggt spelar fram Simon Krekula som sätter dit 2-3 pucken.

Från att Timrå hade matchen i en liten ask börjar VIK vakna till ordentligt och man har några minuter efter reduceringen ett ribbskott genom Marcus Westfällt.

VIK är riktigt på gång nu och Timrå känns skärrade. VIK skulle dock inte få in någon kvitteringspuck förens i matchens slutskede när man plockar ut Henrik Lundberg.

Då kliver Victor Öhman fram och sätter dit sitt första mål i slutspelet. Matchen går till övertid och där börjar VIK bra men det är Timrå som gör målet efter 2,56 genom Jonathan Dahlen och därmed 2-0 i matcher till Timrå. Nu vänder serien till Västervik och två matcher väntar i Plivit Arena. Ska VIK få till nerv i den här serien är vinst ett måste på onsdag kväll.

Nu försöker vi slå rekordet och ge grabbarna ännu mer stöd till första semifinalen på hemmaplan. Visst kan vi ?