Matchrapport: VIK vann en ny hård dust mot Södertälje
Publicerad: 2021-03-27
VIK tog en ny vinst mot Södertälje SK i kvartsfinalspelet. VIK gjorde en bra insats och tillät inte bortalaget att komma in på mål så ofta. Bra fysiskt spel och en storspelande målvakt längst bak i Daniel Marmenlind. Lägg sedan till en stekhet Oskar Pettersson som gjorde två mål ikväll och fyra totalt i slutspelet. Även Zack Budish gjorde två mål.

Matchen börjar i ett högt tempo med mycket fysiskt spel men inte så mycket målchanser. VIK skapar lite fler chanser än gästerna. VIK tar också rättvist ledningen efter 13:57 genom Oscar Pettersson.

{!C}

Minuten senare kvitterar Södertälje efter en vunnen tekning som Oscar Von Sivers lägger på mål som går in bakom en skymd Marmenlind.

I andra perioden börjar VIK lite segt första sex minuterna. Det är riktigt nära 1-2 efter ca fem minuter men Daniel Marmenlind gör återigen en kanonräddning. Lite senare är det VIK som tar ledningen men det målet döms bort, rätt eller fel, för att Gilbert Gabor är inne och stör målvakten.

Första utvisningen i matchen kommer efter drygt halva matchen och det är nära att VIK kan utnyttja det numerära överläget men Zack Budish missade målet.

Även VIK drar på sig en utvisning i andra perioden och det är Oscar Pettersson som kolliderar med målvakten bakom målet. VIK försvarade sig riktigt bra och SSK skapade ingenting. Strax efter att VIK blivit fulltaligt fick Zack Budish sin revansch när han gjorde 2-1 med en minut kvar att spela av andra.

{!D}

I början av tredje är det riktigt nära en kvittering men Marmenlind gör ytterligare en kanonräddning. Vet inte hur han bar sig åt men det blev inget mål i alla fall.

Nick Olesen har lite senare också ett bra läge att kvittera i ett friläge men våran målvakt var helt suverän ikväll och tog även det skottet.

{!E} Daniel Marmenlind räddar Nick Olesens friläge Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Med drygt elva minuter spelade drar SSK på sig en utvisning och bara sekunder efter att Södertälje blivit fulltaligt så gör Oscar Pettersson sitt andra mål i matchen, hans fjärde i slutspelet, fram till 3-1. Södertälje tar timeout och plockar lite senare ut målvakten för att försöka få till en reducering men istället är det Zack Budish som sätter 4-1 i tom bur från egen planhalva.

En rättvis seger då VIK är det tyngre laget och bättre laget. Södertälje orkade inte komma igenom VIK:s försvar. Riktigt bra idag var som vanligt Marmenlind och Michael Kapla men även fjärdekedjan med Bjerselius, Pettersson och Gabor var riktigt bra.

Nästa match är nu på måndag kl. 19:00 i Plivit Arena. Då kan VIK avgöra kvartsfinalen och gå vidare men det kan också bli en femte match uppe i Södertälje på onsdag.