Sista matchen för J20
Publicerad: 2022-03-12
J20 defilerade på lördagseftermiddagen hem seriesegern och man gjorde det genom att kröna säsongen med ytterligare en vinst efter att ha besegrat Ulricehamns IF i en oväntat jämn tillställning.

Ulricehamn skapar matchens första farliga målchanser under matchens första minut genom b.la ett friläge men VIKs målvakt Gustav Tegvall börjar med flera bra räddningar.
Matchen är ganska avvaktande efter det men det är Ulricehamn som ska ta ledningen efter 5 minuter när dom är hungrigast framför mål och kan slå in en retur.
Victor Petersson skulle sedan få ett gyllene läge att kvittera när han får ett bra läge precis framför målvakten men får tyvärr inte in pucken.
När vi spelat ungefär 7 minuter så biter sig VIK kvar i anfallszon och skapar rejält tryck och på ett skott av Samuel Claesson kan August Åhman styra in 1-1.
Ulricehamn svarar dock direkt genom att i nästa anfall göra 1-2, återigen är man framme och slår in en retur.
VIK kvitterar sedan återigen efter ett fint mål av Carl-Henrik Edwardsson när han tar upp pucken på vänsterkanten och med ett rappt skott prickskjuter in 2-2.
Ulricehamn är sedan åter nära att ta ledningen när ett skott letar sig förbi Tegvall i målen men backen Noak Kamperhaug är där och räddar pucken på mållinjen.
VIK tar sedan över spelet mer och mer och bombarderar Ulricehamns målvakt med skott.
Femman med Alfons Åhman, Christian Jonsson och Oliver Svensson rullar upp Ulricehamnsförvaret ordentligt och lyckas faktiskt slå in en retur i mål men då har domaren varit lite för ivrig med pipan och felaktigt blåst av spelet för blockering.
VIK bjuds på ett jätteläge när Ulricehamn slår en indianare till August Åhman som blir fri och försöker få till en fräckis som misslyckas men returen går ut till Alfons Åhman som har ett till synes öppet mål att slå in pucken i men målvakten lyckas rädda.
Perioden slutar 2-2 trots massivt puckinnehav för VIK.

Det är VIK som tar tag i taktpinnen direkt i inledningen på andra perioden och skapar också direkt en farlig målchans när Filip Windahl håller sig framme framför mål och styr pucken men målvakten klarar.
I en ruskigt snabb spelvändning lyckas VIK skapa en 2mot1a genom August Åhman och Edvin Stavlind men målvakten lyckas återigen rädda.
VIK får matchens första powerplay efter 6 minuter och Alfons Åhman drar pucken i ribban nästan omgående, pucken går ur zon men direkt när man anfaller igen så håller han sig framme och slår in ledningspucken för VIK på en retur.
Det är nästan VIK för hela slanten första 10 minuterna av perioden men när man minst anar det så lyckas Ulricehamn skapa ett friläge där dom kvitterarar till 3-3.
Ulricehamn fick rejält med fart efter sitt kvitteringsmål skapar flera bra lägen där man är nära att ta ledningen t.ex. så skapar man en 2mo1a men Tegvall ser till att matchen fortfarande är lika.
Efter 15 minuters spel drar Carl-Henrik Edwardsson ett stenhårt skott i ribban, pucken studsar ut så pass långt att spelet vänder och Ulricehamn får ett riktigt bra läge men återigen är Tegvall bra med.
Minuten senare är Edvin Stavlind ytterst nära att ge VIK ledningen när han får i princip öppet mål men målvakten slänger sig och räddar.
VIK skapar sedan en farlig 2mot1a när William Bengtsson serverar David Hermansson men målvakten gör en ny monsterräddning.
Med blott 1 minut kvar av perioden i en väldigt tilltrasslad situation framför Ulricehamnsmålet där pucken studsar och far så landar den till slut på klubban tillhörande August Åhman som kan peta in 4-3 till VIK som står sig till pausvilan.
VIK har lite svårt att få utdelning på alla lägen man skapar och borde kanske ha avgjort matchen i denna period.

Sin vana trogen så kommer VIK ut med bra fart efter periodvilan och har mycket puck men skapar inga jättefarliga lägen.
Ulricehamn får sitt första powerplay efter 4 minuter spel i tredje perioden och efter en mycket märklig situation kan dom slå in 4-4 i tom bur.
VIK får powerplay minuten senare och spelar väldigt bra och till slut kan Alfons Åhman smälla in 5-4.
Utöver målen så är det en ganska händelsefattig första halva av perioden och det känns som att båda lagen bara vill spela av matchen.
VIK har klart mest puck och Ulricehamn skapar nästan ingenting.
Efter en tekningsvinst i anfallszon efter 13 minuters spel så snor Alfons Åhman åt sig pucken och bjuder på ett drömmål när han smäller upp pucken i krysset och således fullbordar sitt hattrick.
VIK fortsätter skapa lite farliga chanser och man har mer eller mindre parkerat i offensiva zonen nu.
Henrik Pettersson är millimeter ifrån att utöka ledningen när han sätter en dygnslagga i stolpen från blålinjen.
Slutresultatet 7-4 skulle dock komma med exakt 1 minut kvar av säsongen när Noak Kamperhaug ser en fri Christian Jonsson framför mål och slänger iväg pucken som kaptenen väldigt snyggt styr upp i nättaket.

Det blev en oväntat jämn match målmässigt då VIK lät Ulricehamn vara med i matchen en bra bit in i sista perioden men sen såg man till att det blev en ny trepoängare och ett bra slut på säsongen.
Det var väldigt tydligt att detta var en betydelselös match för båda lagen då det bjöd på få närkamper och fick aldrig riktigt upp farten i spelet.

VIK J20 – Ulricehamns IF 7-4 (2-2, 2-1, 3-1)
Poäng VIK: Alfons Åhman (3+0), August Åhman (2+0), Christian Jonsson (1+1), Carl-Henrik Edwardsson (1+0), Noak Kamperhaug (0+3), Henrik Petterson (0+2), Olle Hansson (0+1), Edvin Stavlind (0+1), Samuel Claesson (0+1), Filip Windahl (0+1), Isak Grönlund (0+1), Oliver Svensson (0+1)
Skott: 54-26

VIK bärgade alltså sin 25 seger för säsongen och man hade blott 3 förluster på hela säsongen (varav 2 på övertid). Man gjorde 182 mål på 30 matcher, alltså i snitt 6 mål per match.
De vann grundserien med 12p och JuniorEttan med 9p vilket talar sitt tydliga språk, man var klart bättre än sina motståndare denna säsong och väl värda att avancera.
Nästa år kommer VIKs J20 alltså att spela i J20 Regional som är den näst högsta serien.
Bäst i VIKs interna poängliga och även vinnare av poängligan för hela J20 Division 1 var August Åhman som gjorde 81 poäng på 27 matcher. Hela poängligan kan du se här.

Tack för showen grabbar och lycka till nästa säsong.