Spelarnytt: Trevor Mingoia lånas ut till SHL-laget Rögle BK 16 december till 5 januari

16 december 2018 11:20

Västerviks IK, Trevor Mingoia och Rögle BK har kommit överens om ett korttidslån av amerikanske forwarden Trevor Mingoia. Trevor lånas ut till Rögle under perioden 16 december till 5 januari, då han återvänder till Västerviks IK.


26-årige Trevor Mingoia har varit en av Västerviks IK:s främsta spelare under hösten i HockeyAllsvenskan, med stabilt spel och stark poängproduktion. Trevor leder interna poängligan i VIK med sina 8 mål och 16 assist på 26 matcher och får nu alltså chansen att testa på spel på en högre nivå i SHL-laget Rögle BK.

- För Västervik handlar detta om att se till flera saker samtidigt, vi vill att VIK ska vara en klubb där man kan utvecklas och Trevor Mingoia har visat att han är värd den här chansen i en högre liga, säger Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK.
- Samtidigt ska vi inte sticka under stol med att frågan har en ekonomisk aspekt också. Publiktillströmningen till Plivit Trade Hallen har inte varit den vi hoppats under hösten och vi kan inte lägga oss ner och vänta på ett dåligt ekonomiskt resultat utan måste agera på flera olika sätt. På det här sättet har vi ändå 13 forwards i spel och får även en intäkt som vi så väl behöver, fortsätter Emil Georgsson.
- Dessutom ger denna uppgörelse med Rögle en god förutsättning för framtida samarbeten med SHL-klubben. Vi och Rögle kan båda dra god nytta av varandra, lånet av målvakten Emil Kruse är ju ett gott exempel på det, säger sportchef Emil Georgsson avslutande.

Trevor Mingoias spelarprofil på Eliteprospects