Matchrapport: VIK förlorade i Mora
Publicerad: 2022-01-13
Det blev ingen seger i årets första match för VIK. Laget förlorade mot ett Mora IK som tog till vara på lägena som gavs. Matchen slutade 3-1 där Myles Powell var VIK:s målskytt.

Det var en böljande inledning på matchen där hemmalaget Mora tog ledningen efter drygt fem spelade minuter i spel i numerärt överläge. VIK tog över initiativet efter baklängesmålet och skapade flertalet lägen att kvittera, men istället var det Mora som utökade sin ledning till 2-0 efter en kontring efter 15:08. VIK fortsatte att trumma på och till slut så kom också reduceringspucken till 1-2 i slutminuten av perioden genom Myles Powell. En första period där VIK styrde mycket av händelserna men där Mora visar upp fin effektivitet.

VIK fick tidigt möjlighet att kvittera i inledningen av den andra perioden då man tilläts spela i powerplay. Trots hårt tryck så lyckades man inte utnyttja den möjligheten. Kort efter att det numerära överläget var över så utökade Mora till 3-1 efter 5:21. Perioden fortsatte på temat utvisningar och VIK fick ytterligare två möjligheter i den spelformen. Dessvärre utan framgångar. Även Mora hade en möjlighet i den spelformen men VIK redde ut det underläget. En period som slutade 1-0 till hemmalaget och ställningen var 3-1 inför tredje.

Väl i den tredje perioden så lyckades inte VIK få till den anstormning som skulle krävas för poäng. Mora spelade på sin ledning och segrade slutligen med 3-1 i en match där effektiviteten skiljde lagen åt.

Tabellen

VIK är kvar på en sjunde plats i tabellen efter onsdagskvällens förlust.

### Nästa match

Nya tag för VIK redan på fredag 14/1 kl 19:00. Då kommer AIK till Plivit Arena. Då kommande restriktioner inte slagit in vid den tidpunkten så finns fortfarande biljetter till förfogande. Först till kvarn som gäller och de går att köpa via länken nedan. Det är fri sittning som gäller och i länken väljer du biljettalternativet "Ordinarie ståplats" för att få sittplatsbiljett till matchen.