VIK lånar 19-årige rightbacken Jacob Cederholm från HV71

18 september 2017 17:31

Västerviks IK har dragits med lite skador i truppen inför säsongspremiären hemma mot Troja-Ljungby på onsdag och sportchef Tomas Lind har under måndagen gjort klart med ett lån av 19-årige högerskjutande backen Jacob Cederholm. Jacob ansluter till Västervik på tisdagsmorgonen och bör hinna bli klar för spel redan till onsdagens match.


Jacob Cederholm har skånska Jonstorp som moderklubb och har spenderat hela sin juniortid i HV71:s organisation, med undantag för 34 matcher som utlånad till Pantern i HockeyAllsvenskan under förra säsongen. Cederholm har varit bofast i de olika ungdoms- och juniorlandslagen under många år och finns säkert med i förbundskapten Monténs bruttolista inför JVM senare i vinter.

Denna säsongen hör Jacob till HV71:s a-lagstrupp och klubben har lånat ut honom till Västerviks IK på obestämd tid för att han ska få viktig speltid.

Västerviks IK har haft en del skadebekymmer i truppen inför seriestarten och även om Joakim Englund, som tidigare dragits med en skada, nu är åter i träning tycker sportchef Tomas Lind att det är viktigt att få in mer slagkraft i laget inför premiären.

Hela Västerviks IK:s trupp finns här.