Matchrapport: Helgjuten insats gav två poäng mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-11-14
Matchrapport
Västerviks IK hoppade upp på vinnarspåret under hemmamatchen i Plivit Arena mot BIK Karlskoga på onsdagskvällen igen. Serieledarna inför matchen slogs tillbaka och det var VIK som pressade formstarka BIK under långa perioder, framför allt i inledningen av matchen. Det krävdes förlängningsspel för att skilja lagen åt. 2-1 blev slutresultatet inför 1136 åskådare i Plivit Arena.

Sammanfattning

Första perioden

VIK:arna kommer ut i ett rasande tempo. Efter bara 17 sekunder får man också chansen i numerärt överläge när Mikael Johansson åker ut för boarding.

Trots konstant tryck lyckades BIK Karlskoga undgå en tidig ledning för hemmalaget. VIK skulle fortsätta trycka på innan BIK Karlskoga jämnar ut spelet.

Den första perioden skulle dock förbli mållös.

Skott: 13-7.

Andra perioden

Även den andra perioden skulle bli bli en mållös historia. Chanser att ta ledningen saknades dock inte för något av lagen.

{!K}

När lagen skapade goda chanser till ledning, så stod de båda målvakterna i vägen. Samuel Ward i västerviksburen och Henrik Lundberg i gästernas mål.

VIK:arna skulle få ett gyllene läge att ta ledning i slutskedet av perioden, då gästernas Carl Berglund fick sitta på botbänken. Inget mål den gången dock, men perioden avslutades grinigt med dubbla dubbelutvisningar för fighting på Darren Nowick och Mikael Eriksson.

Skott: 7-7.

Tredje perioden

I och med den sena utvisningen i andra perioden så skulle VIK fortsätta spela numerärt överläge inledningsvis. Då kommer också ledningsmålet. Lukas Wernblom styr in Adam Plants skott.

{!L}

Hemmaledningen skulle dock komma att bli kortvarig. Två minuter senare gör Carl Berglund 1-1 på en snabb spelvändning från värmlänningarna.

Ställningskrig utbröt och båda lagen skulle få varsin chans att ta ledningen i spel i numerärt överläge. 1-1 skulle dock bli resultatet efter tre spelade perioder.

Skott: 13-10.

Förlängning

Även övertidsspelet skulle bli en nervkittlande historia. Den är inte ens två minuter gammal när gästerna tillåts spela en man mer då Peter Krieger i VIK visats ut för en tripping.

BIK Karlskoga är en ramträff ifrån två poäng. Kopiöst kämpande hemmaspelare reder ut underläget och med 19 sekunder av övertiden avgör Adam Plant till VIK:s favör efter en snabb rusch ihop med Darren Nowick som slår den eleganta öppnande passningen.

{!M}

Skott: 4-4, totalt 37-28.

Analys

En väldigt väl genomförd match av VIK. Man spelar disciplinerat och uppoffrande. Även BIK Karlskoga visar upp varför dom tillhör toppen av tabellen.

En avgörande faktor denna kväll var tekniningarna som vanns i nästan alla viktiga lägen av Västervik, framför allt Lukas Wernblom var säker i nedsläppen med 77 % vinster.

Två poäng mot serieledarna, men ändå med en viss bitter eftersmak i VIK-lägret. Både Oskar Pettersson och Victor Öhman utgick med befarade skador under matchens gång.

Nästa match

{!D}

Nästa match är redan nu på fredag 15/11. Matchstarten är 18:00 (du hinner hem till fotbollslandskampen på TV!) och för motståndet står Timrå IK. Observera att det är fri entré och gratis korv till de 1500 första som kommer!

{!F}

{!E}

Matchfakta

Västerviks IK - BIK Karlskoga 2-1 OT (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

1-0, 40:15: Lukas Wernblom, ass Adam Plant & Peter Krieger

1-1, 42:15: Carl Berglund, ass Max Wennlund & Alexander Leandersson

2-1, 64:41: Adam Plant, ass Darren Nowick

Skott: 37-28 (13-7, 7-7, 10-10, 4-4)

Utvisningar:

Västerviks IK: 10 minuter (3 x 2 min + 1 x 2+2)

BIK Karlskoga: 12 minuter (4 x 2 min + 1 x 2+2)

{!C}

Västervik är kvar på tionde plats i tabellen, men nu bara en poäng efter Vita Hästen och Tingsryd på åttonde och nionde plats.

BIK Karlskoga är kvar i serieledning, men nu har Björklöven med en match mindre spelade klättrat ifatt och ligger på samma poäng i tabelltoppen.