Karterud, Ragge, try out-spelare och J18-coach klara!

9 juni 2017 08:10

Västerviks IK presenterar fyra nyheter på fredagsmorgonen: Två förlängningar, en try out och en nygammal tränare presenterades. Det gäller assisterande coach Ragnar Karlsson och norske landslagsforwarden Jørgen Karterud, try out-forwarden Tony Pappila från Malmös juniorverksamhet och nygamle J18-tränaren Fredrik Ohlsson.


Västerviks Ishockey Klubb har kommit överens med Ragnar Karlsson om en fortsättning som assisterande till nya huvudtränaren Roger Forsberg. Det blir Ragnars fjärde säsong som assisterandetränare i moderföreningen. Sportchef Lind om Ragnars förlängning:
"Förlängningen med Ragnar betyder att ytterligare en viktig kulturbärare av det DNA som så framgångsrikt format dagens Västerviks IK finns med oss under säsongen 2017–2018."

Jørgen Karterud lämnade igår torsdag klartecken för ytterligare en säsong i Västerviks IK. Jørgen fick fjolårssäsongen sönderhackad när han både representerade VIK i HockeyAllsvenskan och LHC i SHL. Den kommande säsongen kommer Jørgen inte att vandra mellan klubbarna. Västerviks IK:s sportchef Tomas Lind säger följande om de förväntningar han har på Jørgen:
”Han kommer att få lugn och ro och sin plats i laget. Så var det inte ifjol när han kom tillbaka från LHC var hans position tagen av en lagkamrat. Vi vill att Jørgen skall vara poängspelare precis så som han var under de första omgångarna i HockeyAllsvenskan ifjol.”

VIK:s tränare Roger Forsberg säger:
”Jag hade ögonen på Jørgen under min tid i Norge. Känner till hans potential som poängspelare.”

Tony Pappila, född 1997, med Kungälvs IK som moderförening har fått ett try out-kontrakt med Västerviks IK. Tomas Lind beskriver Tony:
”En offensivt lagd forward som tillbringat juniortiden i först Rögle BK och senaste säsongen i Malmö IF J20 Superelit-lag. Där han producerade 31 poäng på 25 matcher. Han har även provat på spel i SHL med Malmö och en match i HockeyAllsvenskan med IK Pantern. Vi ger honom chansen att visa upp sig och kriga för en plats i truppen.”

Västerviks IK har kommit överens med Fredrik Ohlsson som ny huvudtränare för klubbens J18-lag. Fredrik är även ansvarig för ishockeyämnet på Västerviks Gymnasium och kan i och med tränaruppdraget för J18 följa utvecklingen både individuellt och som grupp för stora delar av spelartruppen.

Klubbchef Magnus Nilsson säger:
”Efter en tids som det kan tyckas stiltje känns det extra roligt att vi kan presentera fyra nyheter samtidigt och det på en träff för våra Partners. Kändes på de närvarande att dem uppskattade när vi gav dem unik information, innan vi sände ut informationen i form av Partner- och pressmeddelanden. Initiativet att träffa Roger och få ta del av hans tankar om VIK och den kommande säsongen uppskattades också.”

VIK-TV: Intervjuer med Roger Forsberg och Fredrik Ohlsson