VIK-tjej spelar finalomgång i helgens TV-puck

28 oktober 2020 11:00
TV-Pucken

Kvalet tidigare i höst blev inställt, men till helgen spelas finalerna i klassiska TV-pucken. Utifrån tidigare års resultat kvalade både Smålands killar och tjejer in bland finalomgångens totalt 16 lag. I tjejernas Smålandslag spelar VIK-tjejen Alice Jiborn nu för tredje säsongen. Efter ett brons och förra årets silver rankas tjejerna från Småland som en av helgens favoriter.


Alice Jiborn, som har spelat ishockey här i Västervik i tio år, kommer nu för tredje gången representera Småland i TV-pucken. Till vardags spelar hon back eller forward med grabbarna i A-pojk.

I Smålandslaget är hon vanligtvis back. De flesta tjejerna som spelade förra höstens final mot Dalarna är kvar i laget. Flera spelare har dessutom fått viktig erfarenhet av seniorspel i SDHL och DamEttan. Årets smålandstjejer är därför en av helgens förhandsfavoriter.

Smålands tjejer inleder med kvartsfinal mot Skåne strax efter tio nu på fredag förmiddag. Killarna spelar sina kvartfinaler redan på torsdag. Skåne har dragit sig ur och Småland inleder mot Västerbotten 12:45 på fredag.

Semifinalerna spelas på lördag och finaler och bronsmatcher på söndag. Kvartsfinalerna kan ses på SVT Play och helgens matcher på SVT 1 och 2.

Läs om Alice på 365 Bloggen (publicerad 190220): Alice en av Smålands bästa tjejer

Här kan du följa tjejernas framfart i TV-Pucken

Smålands hockeytjejer och Alice Jiborn stöds bland annat av:

Bostadsbolaget i Västervik, Restaurang Sahara, Västerviks kommun och Västerviks Stadshotell.

// Per Jiborn