Matchrapport: Mardrömsinledning när VIK förlorade
Publicerad: 2021-09-30
VIK lyckades inte fortsätta på den inslagna vägen i och med segern i Plivit Arena senast. På onsdagskvällen kom seriespelets första förlust. MoDo revanscherade sig och kunde slutligen segra med 4-0.

VIK fick en mardsrömsliknande start på matchen. Efter bara 1:38 kom ledningsmålet för hemmalaget då Tanner MacMaster fick ta sig förbi och sprätta upp pucken bakom Henrik Lundberg. Kort därefter kom också 2-0 då Mikkel Aagaard slog in en retur. Gudmundsson och Czarnecki tog Timeout och fick lite liv i sina mannar. VIK fick också möjligheten att reducera i spel i numerärt överläge i slutet på perioden men utan framgång och 2-0 till hemmalaget efter en spelad period.

VIK fick en klart bättre start på andra perioden och man satte press i hemmalagets zon. Man skapade några bra lägen att reducera men istället så var det MoDo som utökade sin ledning till 3-0 efter en kontring. Målskytt, återigen, Mikkel Aagaard.

VIK skulle få chans att skapa liv i matchen med ytterligare en möjlighet i spel i numerärt överläge men utan framgång även denna gång. Kort därefter tilläts hemmalaget försöka i samma spelform men inget mål den gången och 3-0 var ställningen inför tredje perioden.

VIK stuvade om lite i formationerna inför tredje perioden i jakten på poäng. Man skapade lite chanser men närmare än en ribbträff i mittenakten av perioden kom man inte denna kväll och MoDo lyckades utöka sin ledning till 4-0 genom Filip Svenningsson vilket också blev slutresultatet.